www.car.cz
 

WTCC 2008: SEAT pojede v nové sezoně s pěti zkušenými jezdci
     12.12.2007 13:32 - tisková zpráva


WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2008

 

 

Značka SEAT bude i v nadcházející sezoně bojovat v okruhovém šampionátu cestovních vozů World Touring Car Championship o nejvyšší příčky. Tým bude tvořit stávající čtveřice jezdců - Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller a Gabriele Tarquini – kterou doplní bývalý stájový jezdec SEATu Rickard Rydell, který se do WTCC vrací po roční přestávce.

 

Letos byl SEAT uchazečem o oba tituly, o vítězství bojoval jak v poháru jezdců, tak v poháru konstruktérů, ale teprve poslední závod sezony v Macau rozhodl o tom, že jinak skvělá sezona skončí pro SEAT dvěma druhými místy. SEAT se v seriálu WTCC 2007 zapsal do historie motoristického sportu, když dokázal do cíle závodu úrovně FIA World Championship jako první přivést automobil León TDI WTCC spalující naftu. I když smůla SEAT připravila o tituly jen krátce před ukončením celé sezony, tým je pro následující ročník naplněn optimismem. Jedním z důvodů, které opodstatňují tento optimismus, je skutečnost, že španělský výrobce jako jediný dokázal vyvinout a na tratích závodit jak se zážehovými, tak se vznětovými modely.

 

Jaime Puig, ředitel SEAT Sport: “Příští rok budeme mít tým pěti zkušených jezdců, kteří již mají za sebou několik stupňů vítězů, a kteří už startovali z pole position. Jsem si jist tím, že budeme opět velmi konkurenceschopní, že budeme opět bojovat o oba tituly v pořadí jezdců i poháru konstruktérů.“

 

Sezona WTCC 2008 bude zahájena závody v brazilské Curitibě 2. března 2008, ukončena v čínském Macau 16. listopadu 2008 a celkem bude mít 11 závodů po celém světě. Jak již bylo oznámeno v říjnu, jednou z novinek pro rok 2008 budou pohárové závody SEAT León Eurocup, které se uskuteční ve Španělsku, Itálii, Německu, Portugalsku, Francii a Anglii. Stejně jako závody WTCC budou také pohárová klání přenášena živě v televizi.

 

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jezdci BPA oceněni britským Autosportem, foto BPA, Martin Straka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose