www.car.cz
 

Na mělnickém zámku vyhlášeny vítězové Octavia Cupu 2007
     12.12.2007 13:37 - tisková zpráva


Tradiční ukončení sezóny znamená start příprav na další ročník

 

Ve slavnostním prostředí mělnického zámku proběhlo v pátek 7. prosince tradiční přátelské setkání spojené s vyhlášením vítězů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu 2007. Zástupci majitelů a všech významných partnerů poháru, organizátoři, jezdci, mechanici a hosté si připomněli nejvýznamnější okamžiky letošního ročníku, nejrychlejší jezdci a majitelé nejlepších stájí obdrželi poháry a věcné ceny.

 

Vyhlášení se neslo ve slavnostním i přátelském duchu. V úvodních projevech zaznělo nejen hodnocení uplynulého roku, ale i výhledy do dalších let. „Když jsem v roce 2005 dostal pohár na starosti, přirovnal jsem jej tehdy ke školákovi, který má za sebou už skoro ukončenou školní docházku,“ řekl ing. Petr Podlipný, který má v akciové společnosti Škoda Auto funkci vedoucího prodeje pro Střední Evropu.

 

 „Následoval tedy devátý ročník, poprvé s octavií druhé generace, desátý a jedenáctý bychom pak mohli přirovnat k prvním dvěma třídám na střední škole. Když máme nyní podepsané ještě dva roky, vyplývá z toho, že našeho svěřence budeme chtít dovést ke skutečně úspěšné maturitě,“ dodal Podlipný.

 

Pro pořádek dodejme, že mezi soutěžícími zvítězila stáj ACA Autocentrála Hlučín Eduarda Skaby před Auto Brejla Václava Brejly a O2 Motortsportem Stanislava Matějovského. Nejlepším jezdcem ročníku 2007 se stal Erik Janiš před Václacvem Brejlou a Michalem Matějovským. Hodnocen byl také celý tříletý projekt a za toto období nasbíral nejvíce bodů Václav Brejla před Janem Dostálem a Michalem Matějovským.

 

O hudební stránku večera se postarala zpěvačka Helena Zeťová, po skončení oficiální části následovala neformální zábava s občerstvením. Přítomen byl také štáb televizního magazínu 102 oktanů a kromě tradičních rozhovorů s manažery a vítěznými jezdci, došlo dokonce na moment, kdy reportérský mikrofon byl svěřen Eriku Janišovi. Ten zpovídal své soupeře a podle všech si v netradiční úloze rozhodně nevedl špatně.

 

Ročník 2007 je tedy minulostí, ale vyhlášení vítězů je zároveň tradičním startem příprav na následující ročník a stejně tak tomu bylo i tentokrát. Sezóna 2008 obsahuje zase pět závodních víkendů a zde je jejich rozpis:

 

 

16 - 18. května            MOST – MMČR

 

13 - 15. června           BRNO – WTCC

 

15 - 17. srpna             MOST – MMČR

 

29 - 31. srpna             MOST – Matador Czech Truck Prix

 

19 - 21. září                BRNO – Podzimní cena Brna

 

 

Nashledanou na okruzích v roce 2008.

(10.12. 2007)

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallyesprint 2007, momentky Radka Závodníka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose