www.car.cz
 

Most : V krátkém závodě si Jiří Jupa dojel pro stříbro
     Pavel Jelínek


Letošní debutanta Lucie Vyplelová vylepšila svoji bilanci pátým místem
 
            Ve třetím podniku mezinárodního českého okruhového mistrovství si tým Křenek motorsport na své konto připsal další letošní medailový úspěch. Pro závodní stáj z Měšic u Prahy tentokrát na mosteckém autodromu vybojoval stříbro Jiří Jupa, který s vozem Škoda Octavia startoval padesátikilometrovém sprintu Divize 4 pro cestovní a sportovní vozy.
 
Jupa si do šampionátu opět odskočil z pohárového seriálu Česká pojišťovna – Škoda Octvia Cup, jenž už třetím rokem tvoří jeho hlavní program sezóny. „Po domluvě s vedením stáje Bohemia Racing Team, ve které Jirka v poháru startuje, můžeme Jupu ve volných termínech nasadit do mistrovských závodů a toho jsme také nyní využili,“ vysvětlil Josef Křenek. „Navzdory zatím dost smolné sérii v Octavia Cupu dokázal Jirka, že ze své výkonnosti nic neztratil a výsledkem nás potěšil,“ doplnil manažer týmu Křenek motorsport.
 
V kvalifikaci Jiří Jupa zaznamenal celkově devátý nejlepší čas Divize 4 a v klasifikaci vozů s motorem objemu do 2000 ccm byl druhý, přičemž rychlejší byl jeho stájový partner z poháru Milan Maděryč disponující výkonnější technikou. Podle očekávání pak Jupa ve dvoulitrové kategorii obsadil druhé místo i v závodě, v němž skončil absolutně na sedmé pozici.Konečně jsem zase dojel do cíle. Ze závodu jsem měl velkou radost,“ konstatoval spokojeně jezdec. „Po zatím poměrně smolných výsledcích v poháru jsem si chtěl v mistrovském podniku spravit chuť a náladu a získat motivaci do další části sezóny a to se také povedlo,“ uvedl Jupa.
 
„Byl to vážně povedený závod. Auto fungovalo bezvadně a hezky jsem prohnal soupeře s výkonnějšími vozy. Na rovinkách mi sice konkurence ujížděla, ale v zatáčkách jsem měl zase navrch já, takže se dost útočilo a předjíždělo a to se mi moc líbilo,“ sdělil dále pilot z Družce u Kladna a dodal: „Teď už se zase těším na další část Octavia Cupu, která se pojede v Chorvatsku.“
 
Další zástupce týmu Křenek motorsport v mosteckých závodech Lucie Vyplelová si s pohárovou Škodou Pick-up Free Style ve sprintu Divize 4 dojela pro mistrovské body za páté místo v klasifikaci skupiny do 1600 ccm. Tím letošní nováček šampionátu výrazně vylepšil svoji dosavadní bilanci. „Těší mě, že jsem se opět o nějaký kus přiblížila špičce,“ pochvalovala si Vyplelová. „Po osmém místě z měřeného tréninku jsem si říkala, že by výsledek závodu mohl být o něco hodnotnější, pomýšlela jsem tak na šestou příčku a nakonec to vyšlo ještě lépe,“ řekla dále pětadvacetiletá závodnice. „Naučila jsem se jet více ve stopě a na několika místech mosteckého okruhu zrychlila, například v retardéru na konci cílové rovinky, takže jsem si podstatně vylepšila osobní rekord. V závodě jsem pak vylepšila svůj nejlepší čas ještě o vteřinu,“ dodala Lucie Vyplelová.
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose