www.car.cz
 

Pohodové Vánoce 2007. A přání redakce do roku 2008 ...
     24.12.2007 11:47 - Pavel Jelínek


Do roku 2008 ...
Tento rok se stává rokem vstupu naší země do schengenského prostoru. Do prostoru, zahrnujícího většinu států, které už ve značné míře dosáhly takové úrovně bezpečnosti provozu, o jaké se nám zatím může jen zdát. Stačí pohled do statistik – v těch už po řadu let zjišťujeme, že jsme mezi nejhoršími. A přece bychom ke zlepšení mohli přispět všichni svou větší ohleduplností a důsledností v dodržování pravidel.

A začít bychom měli hned při začátku roku. Vždyť ten bývá často spojován s konsumací alkoholu, který sice neodmyslitelné k novoročním oslavám patří, však v žádném případě nesmí být spojován s řízením motorového vozidla. Alkohol sehrává v tomto období jednu z nejnebezpečnějších úloh.

Zvláště mladí řidiči využívají motorové vozidlo k nočním vyjížďkám a předvádění svého řidičského umění. Statistiky pak hovoří o nepřiměřené rychlosti, smyku a přecenění vlastních schopností pod vlivem alkoholu. Bujará nálada, pocit jistoty za volantem způsobují tragické okamžiky.

Ale samozřejmě, že nejen alkohol je příčinou nehod. Zanechejme proto zbytečného stresu a spěchu, v klidu se připravme na jízdu autem a ponechejme si raději delší časovou rezervu. Počasí je v tuto roční dobu nevyzpytatelné a pravidla hry se na silnici musejí dodržovat vždy. Vždyť více než polovinu obětí představují nevinní.

Přejeme tisíce bezpečných kilometrů a šťastných návratů.

Infoservis UAMK

 

Také ze redakci tohoto webu se přidáváme s přáním pohodového prožití vánoc a zároveň úspěšného vstupu do nového roku 2008

Přeji i za všechny kolegy a spolutvůrce mnoho úspěchů, radost ze života i jízdu bez nehod a pokut

 


Pavel Jelínek


 
 
Fotogalerie:   Křest nového vozu Lotus Michl pro běžný provoz, foto Jana Michlová

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose