www.car.cz
 

Způsob šíření dopravních informací v Česku se mění
     27.12.2007 12:06 - tisková zpráva


V souvislosti s realizací Jednotného systému dopravních informací pro ČR (JSDI) na základě usnesení Vlády ČR č. 590 z 18.5.2005, dále na základě ust. §124 odst. 3 zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, ve znění pozdějších předpisů, a prováděcí vyhlášky č. 3/2007 Sb., o celostátním dopravním informačním systému, se mění způsob šíření dopravních informací.

Datum změny bude upřesněn v nejbližších dnech. Dopravní informace změní datový formát, který bude odpovídat typové a datové struktuře komplexního systémového prostředí JSDI a způsobu jednotné digitální geografické lokalizace.

Dopravní informace od Policie ČR a postupně i od Hasičského záchranného sboru ČR, zdravotnických záchranných služeb, správců komunikací, silničních správních úřadů, obecních policií, z telematických aplikací apod. budou k dispozici prostřednictvím standardních webových služeb Datového distribučního rozhraní (DDR) Národního dopravního informačního centra (NDIC), které v rámci JSDI z pověření Vlády ČR provozuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR).

Přístup na DDR je zdarma na základě smlouvy s ŘSD ČR pro každého, kdo dále zajistí distribuci informací ve prospěch zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu směrem k motoristické veřejnosti.

Další informace získáte u koordinátora realizace JSDI Ing. Jaroslava Zváry – jzvara@volny.cz nebo 603505855. Připojení na DDR a zkušební provoz předávání informací je možno zrealizovat bezprostředně.

Po klinutí myši na barevně zvýrazněný nápis získáte podrobné informace o dané události. Pro načtení změn na stránce můžete ve většině prohlížečů použít klávesu F5 (nebo Alt+F5 nebo Ctrl+R). Pro vyhledávání textu na stránce (například „okres Nymburk“ nebo „dálnice D11“) můžete použít kombinaci kláves Ctrl+F. K nalezení požadovaných informací můžete také použít rozcestník v pravo (například uzavírky, silnice první třídy, hlášení podle okresů, ...).

Vaše připomínky z oblasti dopravního zpravodajství vyřídí operátoři Centra dopravních informací policejního prezídia (cdipcr@mvcr.cz;policie.cdi@seznam.cz) případně webmaster (webmaster@mvcr.cz).

V případě výpadku tohoto serveru v mimopracovní dobu, využijte stránky Ředitelství silnic a dálnic, které také přebírají data od Centra dopravních informací Policejního prezídia.

 

MVCR

www.mvcr.cz


 
 
Fotogalerie:   Nový koncept MB F 700, foto MB

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose