www.car.cz
 

Rallye DAKAR 2008 ohrožena!!! ???
     27.12.2007 12:52 - tisková zpráva


 

Zatím z nám neznámých důvodů se právě v tuto chvíli vydává kompletní delegace rallye Dakar (pořádající agentury A.S.O) pod vedením ředitele Etienna Lavigneho do hlavního města Mauretánie – Nouakchottu, kde bude jednat s místními autoritami a Francouzskou ambasádou o tom, jestli je bezpečné pořádat rallye přes tuto zem!

 

Organizátoři se v krátké zprávě, kterou právě rozeslali všem účastníkům odkazují na tragické události z tohoto pondělí. Bohužel se nám ale nepodařilo zjistit co se v těchto dnech v Mauretánii událo… Věřme tedy, že se v krátké době vše vysvětlí, neboť přes Mauretánii je vedena hlavní část závodu a pokud by byla Mauretánie shledána jako „nebezpečná“ pak by asi nebylo vyhnutí než rallye odložit či zrušit, neboť si neumím představit, kudy by ji nyní v tak krátkém časovém úseku jinudy natáhli. Navíc se jedná změny a přípravy takového rozsahu, že je to prakticky nemožné ji během týdne kompletně přesunout...

No nejsou to zrovna příjemné zprávy do už tak jistě nervózních příprav všech týmů, ale nezbývá než čekat s čím ve čtvrtek odpoledne organizátoři příjdou. Budeme se vás samozřejmě snažit neprodleně informovat o jakýchkoliv novinkách v tomto ohledu!

 

Za Old Spice Dakar tým a Tým OffROADSPORT CZ

Zdraví

 

Míla Janáček

 

Praha 26. 12. 2008, 22:30h

 

"V pondeli v Mauretanii zastrelili neznami ozbrojenci 4 franouzske turisty a 5 zranili, asi 250 km od Nouakchottu, tedy misty, kde soutez povede. zatim netusim, co bude, ale zruseni souteze ani etap neocekavam, k tomu by mohlo dojit kdekoliv.... Mauretanie je celkem bezpecna zeme, takze podobny utok me docela prekvapiil, dodal aktuálně k záležitosti náš kolega Jirka Vintr.

 


 
 
Fotogalerie:   Zapletal s Janáčkem před startem na Dakaru 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose