www.car.cz
 

Red Zac a minikamery umožní živý přenos z deseti aut při IQ Janner-Rallye
     30.12.2007 09:01 - tisková zpráva


Atraktivní živé záběry při IQ Janner-Rallye 2008

 

Red Zac a minikamery to umožňují: živý přenos z deseti aut

Provozovatel sítě mobilních telefonů „3“ zvyšuje kapacitu v oblasti Freistadtu na trojnásobek

 

IQ Jänner rallye je již mnoho let něco více než jen závod rakouského a českého mistrovství v rallye. Této pověsti dostojí také od 3. do 5. ledna 2008. Začíná to již tím, že je to první podnik motoristického sportu v novém roce. K tomu samozřejmě přistupují i zdařilé nápady pořadatele, jako například exhibice extratřídy ve stolním tenise nebo pokus žonglérů o světový rekord. Ale v nadcházejícím týdnu může IQ Jänner rallye přinést další senzaci: hned z deseti vozů budou během rallye přenášeny živé záběry do centra rallye ve Veletržní hale ve Freistadtu.

 

Za technickou realizaci je odpovědný freistadtský obchodník s Red Zac, Walter Kreisel. To, co vypadá velice náročně, zní z úst mladého šéfa zcela jednoduše: „Minikamery jsou vybaveny zabudovaným širokopásmovým modemem. Tyto budou namontovány na sloupek A ve voze. Z Veletržní haly můžeme kamery zavolat pěti mobilními telefony a záběry pak můžeme přenášet na plátno.“ Takže „Blízko a vždy přitom“, jak zní motto skupiny Red Zac.

 

Kamera zvaná pupillo je dlouhá deset centimetrů a má průměr šest centimetrů. Její hmotnost 183 gramů je stejně nízká jako například hmotnost novorozeného mláděte pandy. Rozlišení je 480 x 480 řádků. To je asi polovina normálního televizního rozlišení. Kamerám budou volat mobilní telefony, které mají televizní přípojku. Přes ně je možné přenášet obrazový signál na plátno. Aby byla zajištěna trvalá přenosová rychlost 2,5 MB za sekundu, provozovatel mobilní sítě „3“ v prostoru Freistadtu po dobu rallye svou kapacitu ztrojnásobil.

 

Systém byl testován již při Mühlviertel-rallye koncem července. Ale pouze v jednom vozidle. Tentokrát je to deset vozů, pro které zřídil Red Zac Kreisel ve Veletržní hale ve Freistadtu také střihačské a režijní místo, aby pro diváky byly připraveny pouze ty nejlepší a nejatraktivnější záběry.

 

Kdo bude mít pupillo ve svém voze, není ještě úplně jasné. V každém případě by mělo být možné v přímém přenosu sledovat jízdu loňského vítěze Václava Pecha, místního matadora IQ Ernsta Hanedera a švédské rallyové superstar Stiga Blomqvista. Poslední jmenovaný bude na trati také jako jezdec Red Zac Kreisel.

 

 

26. IQ-Jänner Rallye 2008, PR:event, Presseteam

Armin Holenia/ Andreas Walk

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   Dakar 08: Zapletal s Janáčkem - před odjezdem

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose