www.car.cz
 

Buggyra: Cílem je překonání 300 km/h. A v Česku...
     tisková zpráva


8. 6. 2004 (Tiskové středisko BVV) - Nejrychlejší trucker světa – David Vršecký, pravidelně diskutuje s návštěvníky a podepisuje se jim na stánku společnosti Schäfer a Sýkora.

V současnosti nejrychlejší řidič kamionu David Vršecký prozradil, že rychlostní rekord trucku – 281,723 km/h, kterého tým Buggyra dosáhl na silnici v arabské poušti, není konečnou instancí. Zatím dalším postupným cílem je rychlost přesahující 300 km/h. V současné době je tým pravděpodobně na hranici možností vozu, především aerodynamických. Podle konstruktérů by však mohl teoreticky zrychlit až na 350 km/h. Prakticky ale předpokládají, že v současné době je schůdné dosáhnout rychlosti někde okolo 305 km/h.

 A David Vršecký by byl rád, pokud by se rekordní jízda uskutečnila někde na naší silnici. Na otázku, co pro Davida znamenal rychlostní rekord, říká: „Pro mne to byl absolutní vrchol adrenalinu, jaký jsem předtím ještě nikdy nezažil. Nevěděli jsme, co se může stát. Mohl explodovat motor, roztrhnout se náprava, kardanka… těch neznámých bylo hodně. A pak najednou byl konec. Devět měsíců příprav a najednou tu byl rekord a vše uběhlo během krátké doby.“

Pro rychlostní rekord byl připraven speciál, ale David Vršecký jezdí celou sezonu na okruzích s „běžným“ závodním vozem. Jak ten jezdí rychle? „Při závodech musejí být ve vozech omezovače rychlosti na maximálně 160 km/h. Pokud by se ale vypnul, dalo by se jet se závodním autem tak 210 km/h,“ říká David. Ještě jedna poznámka k rekordnímu vozu, na jedničku jej rozjedete někam ke 120 km/h a ještě ve dvoustovce mu podle slov jezdce „prohrabávají“ kola.

Závodní speciály týmu Buggyra, včetně závodního depa si na AUTOTECU můžete prohlédnout v pavilonu G2 v rámci expozice 100 let klubového motorismu.

BVV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose