www.car.cz
 

Michal Bursa: s penalizací 21. místo v italském Mugellu
     tisková zpráva


Český motocyklový závodník Michal Bursa se zúčastnil dalšího závodu BMW Motorrad BoxerCup, který se u příležitosti dalšího závodu Grand Prix konal tentokrát na toskánském okruhu Mugello v Itálii. Během páteční kvalifikace se Michal potýkal s problémem nastavení předních tlumičů svého motocyklu BMW R 1100S, které v rychlých zatáčkách náročného okruhu nepracovaly zcela dle představ jezdce. Pro sobotní závod z toho nakonec byla 22. pozice na startu.

Závada přední vidlice na motocyklu teamu KL Intermoto CZECH Republic byla odstraněna den po kvalifikaci techniky BMW. Po startu závodu se Michal začal “prokousávat” jezdeckým polem až do skupiny jezdců, kteří bojovali o šestnácté místo. V této skupině byli domácí jezdci Ronnei Repettiche s Antonio Calassem, dále Brit Calvin Hogan, Američan Nate Kern a právě náš Michal Bursa. V nádherném souboji, kdy si jezdci nesčetněkrát vyměnili své pozice, doplatil nakonec Michal Bursa na tzv. Jump Start, tedy na předčasný start. Desetisekundová penalizace, která přišla po dojetí do cíle za cuknutí s motorkou při samotném startovacím manévru, zapříčinila nakonec propad našeho jezdce v pořadí. Michal Bursa si z rozpáleného Mugella odvezl 21. místo.

Závodu se zúčastnilo několik VIP hostů, z nichž bylo několik pilotů Grand Prix z let minulých. K těmto pilotům patřil například Němec Jürgen Fuchs nebo jeho krajanka Katja Poensgen.

Pořadí závodu BMW Boxer Cup: 1.- Stéphane Mertens – GER (30:04,707), 2.- Roberto Panichi - ITA (+0,077), 3.- Thomas Hinterreiter – AUT (+0,384), 4.- Brian Parriott – USA (+0,458), 5.- Sébastien LeGrelle – BEL (+0,484) … 21.- Michal Bursa (+1:01,113)


Oficiální stránky týmu: www.bursa-michal.cz




tisk info

Petr Štola
http://racing.motorkari.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose