www.car.cz
 

IQ Jänner rallye by mohla být opravdu zimní soutěží
     2.1.2008 13:35 - tisková zpráva


Bůh počasí to dosud myslí s 26. IQ Jänner rallye 2008 dobře

 

Na Nový rok panují na všech rychlostních zkouškách zimní podmínky

Pokud zůstanou teploty pod nulou, zažijí posádky i fanoušci zimní rallye

 

Ulehčení všech odpovědných, účastníků i fanoušků, kteří mají co do činění s 26. IQ Jänner rallye od 3. do 5. ledna v Mühlviertelu. Dnes na Nový rok leží na všech rychlostních zkouškách rallye sníh.

 

Za poslední dva dny přibylo celkem pět centimetrů nového sněhu. To znamená, že v severní části oblasti rallye, kolem Liebenau, nyní leží na cestách celkem 20 až 25 cm sněhu, v jižní části, kolem Pregartenu, je to pět centimetrů. K tomu navíc mnoho ledových ploch, které dělají podmínky velice kluzkými a hladkými.

 

Pokud teploty, jak to slibují všechny předpovědi, v následujících dnech i nadále zůstanou pod nulou, pak skutečné zimní rallye v Mühlviertelu nestojí nic v cestě. Pouze z hlavních silnic byl sníh odklizen, což usnadní příjezd mnoha fanoušků na jednotlivé rychlostní zkoušky.

 

Další sněžení se do pátku večer, popř. soboty ráno, neočekává. Je ale možné, že na konci IQ Jänner rallye, v sobotu odpoledne, opět začne sněžit, což může mít bezprostřední a rozhodující vliv na výsledek rallye.

 

Mnohé zúčastněné posádky částečně absolvovaly své obhlídkové jízdy ještě bez sněhu, především na jihu oblasti. Vzhledem ke změněným podmínkám budou muset v následujících dnech až do startu rallye své zápisy ještě změnit a vylepšit.

 

Jedno je jasné – první závod FIA European Rally Cup, který je současně započítáván do rakouského a českého mistrovství v rallye, bude skutečnou sázkou na pneumatiky. Ten, kdo bude mít správný „čich“, pojede vpředu.

 

Pro špičkové jezdce to znamená, že buď pojedou pouze na mistrovské body do příslušného mistrovství nebo postaví do popředí peněžité ceny v celkové výši více než 50 000 eur.

 

 

 

26. IQ-Jänner Rallye 2008, PR:event, Presseteam

Armin Holenia/ Andreas Walk
 
 
Fotogalerie:   Offroad Maraton 2006 z Chříče od Miloše Jenčíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose