www.car.cz
 

Jubilejní Dakar 2008 ožívá, přejímky již začaly.
     3.1.2008 14:59 - tisková zpráva


Hlásí se předsunutá zpravodajská spojka Loprais Tatra Teamu z dějiště startu jubilejního Dakaru. Dnes (včera) rallye začala administrativními a technickými přejímkami.

První den přejímek je tradičně zasvěcen domestikům, v tomto případě Portugalcům a Španělům, pokud tito ovšem nejsou součástí nějakého většího mezinárodního týmu. Přejímkou tedy prošla většina místních posádek, které na přední umístění nemyslí. Ze známějších jezdců se dnes přejímkami protáhla naše kamarádka Elisabete Jacinto s kamionem MAN a také náš tradiční soupeř Španěl Juvantuny s přestavěným vozem stejné značky – právě on má útočit na vítězství v kategorii 6x6. První dva dny přejímek jsou také jedinými dny, kdy mohou do soutěže projít press cary. Z Česka zatím dorazil jediný – doprovodný tým Martina Macka.

Všechny naše posádky jsou právě na cestě. Ve čtvrtek dorazí přímo na přejímky naše novinářská Navara. Kluci toho po třítisícové nonstop jízdě budou mít určitě plné zuby, a tak se budeme snažit přejímky odbýt co nejrychleji, aby mohli na hotel zalehnout. Kamiony jedou na tachograf, a tak dorazí v pátek. Právě pátek 4. ledna je také dnem, kdy jdou na přejímky všichni soutěžící z České republiky.

Kamiony Loprais Tatra Teamu jsou na seznamu mezi posledními a jdou na řadu až po poledni. Prozatím řídce zaplněné parkoviště závodních strojů se tak naplní až v pátek večer a místní diváci si pohled na něj za svitu reflektorů a v krásném historickém parku určitě nenechají ujít.

Pro informaci ještě uvádíme, že z favoritů jdou na přejímky ve čtvrtek Mitsubishi, Ginaf, de Rooy a Kamaz, v pátek BMW, VW,všichni Češi a KTM. Komisaři budou mít dost práce od rána do večera a v kamionovém stanu Fabien Calvet rozhazuje rukama nad novým Juvantuneho Manem už teď.

Jiří Vintr, Lisabon
 
http://loprais.cz


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2008, technické přejímky, foto Jirka Vintr

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose