www.car.cz
 

Chvojka Motosport se ohlíží za krumlovskou soutěží
     tisková zpráva


 Seat Rally Český Krumlov a všichni z teamu Chvojka Motosport v cíli soutěže
 
Slunečné počasí uvítalo všechny z teamu Chvojka Motosport na letošní SEAT rally Český Krumlov a  v jeho příjemně hřejících paprscích také všichni členové teamu náročnou a krásnou krumlovskou soutěž dokončili.
 
Soutěže se tentokrát zúčastnili Milan Chvojka – Hanka Chvojková s vozem Ford Escort RS Cosworth a startovním číslem 10, dále Vojta Štajf – Jirka Volf s vozem z dílen Václava Arazima Mitshubishi Lancer EVO VII a startovním číslem 19, a  Dušan Kouřil - Láďa Dolínek s vozem Seat Ibiza Kit Car a startovním číslem 25.
 
Milan Chvojka se na letošní ročník náročné a krásné krumlovské soutěže těšil, ale zároveň doufal, že se na jeho voze nerozbije turbo, protože po předchozích problémech bylo stále na repasi a chyběla tedy rezerva. Na sedadlo spolujezdce usedla tentokrát manželka Hanka Chvojková a i ona se na soutěž velmi těšila. Úvodní etapou projeli bez větších problémů, ale optimálnímu výkonu stálo v cestě ještě hledání vhodného nastavení podvozku pro specifické krumlovské rychlostní zkoušky. Druhý den se optimální nastavení podvozku projevilo již na dobrých časech a zvýšení konkurenceschopnosti vozu. Milan s Hankou byli s dosaženým konečným 12.místem v absolutní klasifikaci spokojeni a k celé soutěži řekli.
Milan Chvojka:“V okolí Krumlova jsou velmi kvalitní a krásné rychlostní zkoušky, letos jsme celou soutěž absolvovali bez větších problémů a jsem velmi rád, že se nám i přes problémy s nastavením podvozku podařilo dosáhnout tak dobrého výsledku. Zlepšení v nastavení bylo zřejmé hlavně v druhé etapě. Chci také poděkovat všem našim fanoušků, kterých bylo v okolí tratí opravdu dost a také pořadatelům, za uspořádání kvalitní soutěže.“
 
Hanka Chvojková:“Moc se mi soutěž líbila, Milan a já jsme jeli bez větších problémů a dosažený výsledek je vzhledem ke konkurenci velmi pěkný. Fandům a organizátorům děkuju a těším se na další rally.“
 
Další člen teamu Jirka Volf startoval v posádce s Vojtou Štajfem s Mitsubishi Lancer Evo VII, s vozem, který pochází z dílen Václava Arazima, a i k jeho spokojenosti skončili oba jeho vozy na stupních vítězů. Václav Arazim – Jula Gál skončili na druhém místě v klasifikaci produkčních vozů a na celkovém 10.místě v absolutní klasifikaci, Vojta Štajf – Jirka Volf na místě třetím ve stejné klasifikaci a na celkovém 11.místě v absolutní klasifikaci.
 
Ikdyž se zisk celkové třetí příčky mohl zdát v závěru soutěže jako relativně snadně získaný, Vojta Štajf i přes pěkné počasí závod považoval za velmi náročný: "I když Rallye Český Krumlov považuji za nejkrásnější soutěž našeho mistrovství, je tento závod zároveň velmi náročný. Jsou to zejména rychlé a hodně těžké rychlostní zkoušky, mnohdy na úzkých zarostlých silničkách, kde se za každou chybu většinou platí hodně vysoká cena. I když díky nově vyasfaltovaným úsekům na některých místech ubylo uskákaných úseků, ještě hodně zrádných kilometrů zůstalo.
 
My jsme se naštěstí dokázali vyvarovat jakéhokoliv excesu a kromě jednoho pomalého defektu v závěru druhého průjezdu Římovem jsme neměli žádný problém." A spolujezdec Jirka Volf dodává:“Krumlovská soutěž patří určitě k nejnáročnějším v českém mistrovství a jsem velmi spokojem s našim dosaženým výsledkem. V okolí tratí bylo mnoho fandů, kterým děkujeme a těšíme se na setkání v okolí Mladé Boleslavi při Bohemia Rally.
 
Dalším zástupcem teamu ChvojkaMotorsport byl Láďa Dolínek v posádce s Dušanem Kouřilem a vozem Seal Ibiza Kit Car. Oba byli s průběhem soutěže spokojeni a na konci soutěže byli klasifikováni na 2.místě ve třídě A7 a na 21. místě v absolutní klasifikaci.
 
 
Všem fanouškům, kterých bylo v okolí tratí mnoho,  děkujeme za podporu a přejeme hodně pěkných zážitků při nadcházející Bohemia Rally.
 
ChM

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose