www.car.cz
 

ROTO Plzeň před sezonou 2008 v plné sestavě
     25.1.2008 10:24 - tisková zpráva


O posádkách, které usednou do obou vozů Fiat Punto S1600 na dvoudenních mistrovských soutěžích i v rallysprintech, je už rozhodnuto. Plzeňský tým chce obsadit celou domácí mistrovskou sezonu, nejsou ale vyloučené výjimky v podobě startů v zahraničí.

 

Oba automobily jsou technicky prakticky stejné, liší se jen v nepatrných detailech. Vůz s registrační značkou 10R 0001 dostane pro dvoudenní mistrovské soutěže posádka Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart. Vedení týmu chce oběma mladíkům vytvořit optimální podmínky pro další sportovní růst. Nečeká od nich tedy od počátku špičkové výsledky, ale odpovídající soustředěné nasazení a trvalý postupný růst výkonnosti.

 

V tomtéž vozidle se na rallysprintech představí posádka Lubomír Minařík - Karel Coufalík. Minařík, který se vloni stal s tímto vozidlem mistrem republiky skupiny A a vyhrál také třídu A6, se rozhodl opět věnovat rallysprintů a pokusí se navázat na úspěch z roku 2007.

 

Fiat Punto S1600 s registrační značkou 10R 0002 bude v obou mistrovských seriálech řídit dvojice Jiří Skoupil – Tomáš Singer. Skoupil spolupracuje s týmem ROTO Plzeň už několik sezón, nejprve jezdil s vozem Nissan Almera GTI, vloni přesedlal na fiat. Za ideálního spolujezdce pro sebe považuje zkušeného Tomáše Singera a požádal ho, aby s ním absolvoval kompletní program.

 

Vzhledem k rozsáhlému programu obou seriálů, které čítají po devíti podnicích, ale do celkových výsledků se započítává šest nejúspěšnějších, může dojít v průběhu sezóny ještě ke změně „jízdního řádu“ týmu. Rozhodovat se bude podle průběhu jednotlivých soutěží a jejich výsledků. Je tak pravděpodobné, vozy ROTO Plzeň se objeví i při ojedinělých startech v Polsku nebo Německu.

 

Může se také stát, že pokud některá z kmenových posádek soutěž českého mistrovství vynechá, objeví se v kokpitech hostující jezdci. Definitivní program bude během sezony upravován v závislosti na svých technických a materiálních podmínkách a samozřejmě i podle finančních možností jednotlivých posádek.

 

Vzhledem k obrovské náročnosti na technický tým při osmnácti domácích soutěžích v sezoně, bude zřejmě nutné ustavit i dva týmy mechaniků. Hlavní dozor nad nimi si podrží nezbytný Luděk Svoboda, ale nebude se moci osobně zúčastnit všech závodů.

   

PR


 
 
Fotogalerie:   Janner Rallye 2008 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose