www.car.cz
 

Po třídenním testování už Kuba Smrž v Almerii zná každou zatáčku.
     27.1.2008 23:37 - tisková zpráva


Almerie / Španělsko – test

O závodišti v Almerii Kuba Smrž nevěděl před svým příjezdem vůbec nic. Ani pomalu kde leží, natož pak jak vypadá profil samotné trati. Po skončení třídenního testování se však dá říct, že tam zná dokonale každou zatáčku. 

Během třídenních testů, kterých se zúčastnilo i několik dalších konkurenčních týmu ze světového šampionátu Superbiků v čele např. s kompletním továrním týmem Honda Ten Kate, najezdil Kuba Smrž na velmi členitém a zatáčkovitém okruhu o délce 4 km řádnou testovací porci. Po více jak jedenácti stech kilometrech však český jezdec může být se svou prací více než spokojený.

Vždyť po celé tři dny patřil k absolutní špičce, která jak naznačují samotné časy si ani jeden den nic nedarovala. Skoro to vypadá jako by se první závod měl jet už zítra. I podle slov samotného Kuby Smrže slibují Superbiky luxusní podívanou, která dá zabrat stejně vám fanouškům jako i jezdcům samotným.

Jakub Smrž:
Během tří dnů jsem najel na pro mne z počátku neznámém závodišti 292 kol. Myslím, že máme důvod ke spokojenosti, protože jsme si vyzkoušeli mnoho věcí. Především jsem si zvyknul na „elektronické speciality“ nové Ducati a zároveň jsme přizpůsobili obě motorky mému jízdními stylu. Na rozdíl od ostatních jsem byl na tomto okruhu vůbec poprvé, což mi vzhledem k jeho náročnosti dávalo ve vzájemném srovnání jistou nevýhodu.

Podařilo se mi však každý den stlačit hodnotu času na jedno kolo níž a níž. Až do včerejšího dne jsem jezdil na motorce č.1, která mi trošku více sedí co se týká pérování, ale kvůli už „přejetému“ motoru jsem dnes v testování pokračoval na druhém motocyklu. O to více mne pak může těšit dnešní zlepšení, přičemž nám ještě nepřálo chladné a místy i větrné počasí. Ze svého včerejšího času 1.36,9 jsem ukrojil další skoro 5 desetinek a i ostatní kola jsem zajížděl těsně za touto hranicí.

Samozřejmě, že nám při tomto testování nešlo o čas, ale v tak silné konkurenci se prostě dalo předpokládat, že dojde na jistou předsezónní konfrontaci sil, ve které si myslím, že jsme obstáli. Tým nyní čeká příprava na první závod v Kataru, k němuž chybí zhruba měsíc. Nová Ducati 1098 se jeví motorově i podvozkově velice dobře a i když nás ještě čeká hodně práce a zlepšování, tak máme důvod být nejen pozitivně naladěni, ale měli bychom být i konkurenceschopní.“ 

Nejlepší časy z testů podle neoficiálních informaci:
C. Checa         1.36,3
R. Kiyonari       1.36,4
J. Smrž            1.36,4
S. Gimbert       1.36,4
G. Lavilla         1.36,5
K. Sofuoglu      1.36,8
D. Checa         1.36,9


MPAFoto.com
PR


 
 
Fotogalerie:   Testy Jakuba Smrže na okruhu v Almerii, foto týmu MaPa

 
zvětšit

 
 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose