www.car.cz
 

Winter Trial 2008 dnes odstartoval a projel Vysočinou, První parádní FOTO !!!
     27.1.2008 23:49 - Pavel Jelínek


Akce Winter Trial 2008 začala dnes ráno v Praze startem od Autoklubu ČR, kde si mohli návštěvníci zblízka prohlédnout historické skvosty, které se tradičního klání  zúčastňují.

Další info a odkazy na  MAPY a časy ZDE

Dnes posádky vyrazily  z Prahy nejdříve na Benešov a Konopiště. ( viz foto  v galerii www.car.cz od Pavla Douši), pak  projely  Vysočinou, kde je provázelo velmi  nepříjemné a chladné počasí, včetně deště a  sněžení. Již za tmy pak stroje vyrážely z Bystrého  u Poličky směrem   do Brna,  kde dnes hodují a nocují v hotelu Holiday In v Pisárkách. Právě zde pak bude  ráno po  osmé hodině následovat start do druhého dne  akce, při kterém posádky možná projedou i některé erzety  Barumky a poté zavítají  i na Slovensko  do okolí Půchova. Velmi rychle  se ale vrátí zase  do  Česka a k vidění budou třeba na Vsetínsku. Viz již  zmíněná  MAPKA !!

Škoda jen, že veškeré podrobnosti  o přesné trase  jsou poměrně velmi  úspěšně utajovány a tak lze na  téměř stovku krasavců narazit jen zcela nahodně nebo v několika místech, které  jsou každý den na mapě vyznačeny jako časová kontrola. Doporučit pak lze především místa, kde lze  předpokládat, že budou  účastníci  obědvat, takže se  zdrží  déle !! Zde by pak měly  být všechy vozy pohromadě i třeba  hodinku  až dvě... Jinak jsou  zastávky spíše jen párminutové a posádky chvíli  hledí do mapy  a  opět vyrážejí  za   dalšími kilometry...

Chybět nebudou ani návštěvy autodromů v Sosnové  a  v Mostě, kde by účastníci měli i chvíli kroužit, to ale bude až ve středu.

Finále se uskuteční ve Svatém Janu nad Malší na známém diváckém místě Rallye Český Krumlov mezi zemědělskými budovami, kde bude závěrečný test,  nazvaný „Col de Svatý Jan“.  Zkrátka tak, aby prostředí co nejvíce připomnělo atmosféru legendárního diváckého místa Rallye Monte Carlo v průsmyku Col de Turini, jak krumlovští  uvedli ve své  tiskové zprávě. 

Soutěžní část Winter Trialu končí ve Svatém Janu nad Malší u místního hostince, a pak již posádky pojedou směr rakouský Linec, kde bude  cíl celého "výletu". Nejvíce  kilometrů totiž posádky najedou právě u nás!


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 - úvodní etapa, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose