www.car.cz
 

LMS 2008: americký Cytosport se spojil s českou stájí Charouz !!
     28.1.2008 22:13 - tisková zpráva


Americká stáj Team Cytosport spojila síly s českým týmem Charouz Racing System. Do šampionátu Le Mans Series a do slavného maratonu 24h Le Mans nasadí vůz Lola B07/17 Judd LMP1, který získala od sestavy manažera Antonína Charouze. Vedle závodícího majitele Grega Picketta se za volantem objeví Němec Klaus Graf a nizozemský expilot F1 a vítěz 24h Le Mans Jan Lammers.

Motorem Judd poháněná Lola loni skončila ve 24 hodin Le Mans na pátém místě třídy LMP1. „Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít partnerství s Antonínem Charouzem a jeho týmu Charouz Racing System, těšíme se na vstup nás i našeho partnera Muscle Milk do Evropy,“ řekl Pickett. „Už dlouho sním o závodění v Le Mans a je úžasné, že se podařilo vytvořit tak profesionálního program s tak fantastickými spolujezdci, jakými jsou Klaus a Jan.  K tomu máme navíc potvrzeno, že budeme závodit na Michelinech, to je další karta v náš prospěch.“

Německý jezdec Klaus Graf bude opět spolupracovat s týmem, do kterého tak skvěle naskočil v roce 2007. „Těším se na druhý rok s Cytosportem. Loni jsme byli hned od počátku úspěšní a v roce 2008 budeme ještě silnější,“ řekl Graf. „Domluvit závodění v Evropě vyžadovalo ohromné úsilí a chtěl bych poděkovat Gregu Pickettovi a Antonínu Charouzovi, že se o to zasloužili. Je fantastické znovu závodit v Le Mans jako jezdec královské třídy LMP 1 s vozem Lola/Judd. 

Měli bychom mít velmi silný celek, což vůz prokázal už loni. Jan a já jsme byli týmovými kolegy už v minulosti. Je to skvělý chlapík a jeho zkušenosti z Le Mans se budou týmu hodit. Společně s Gregem Pickettem a mnou vytvoříme perfektní jezdeckou sestavu – jsem si jistý, že si závod hodně užijeme. Le Mans je úžasný závod.“

Jako třetí jezdec byl vybrán s ohledem na ohromné zkušenosti s Le Mans a také na to, že je majitelem týmu v A1GP, Jan Lammers. „Mám radost, že můj 21. start v Le Mans bude v pozici jezdce a ne majitele týmu, spojení Cytosportu a Charouz Racing System je skvělé. Klause Grafa jsem vždy považoval za velmi nedoceněného jezdce a fakt, že tým rozpoznal jeho kvality, mi říká, že našemu sportu rozumí. Jednašedesátiletý Greg Pickett jednoznačně vyvažuje věk svou osobností, sám mám o deset let méně a mohu se pod to podepsat. 

Vůz neví, kdo ho řídí, důležité je jen to, jak je řízen a co říkají stopky. Pokud sedmdesátiletý jezdec dělá věci správně, pak porazí dvacetiletého, který je dělá špatně.  Antonína Charouze znám jako mého kolegu, šéfa týmu A1GP, kde vede český tým. Antonín i Greg mají velké nadšení pro sport a to se odráží i na tom, jak vedou jejich týmy sportovních vozů a obchod. Jsem hrdý na to, že jsem součástí jezdecké sestavy a doufám, že odvedu výkon, který je potřeba.“ Rok 2008 bude pro Jana ve znamení neuvěřitelného 21. startu v Le Mans.

Antonín Charouz má z nové spolupráce také velkou radost. „Myslím, že se jedná o silné spojení, které má šanci na dobré výsledky. Těší mne, že díky spolupráci s Gregem Pickettem se nám otevřou větší možnosti nasadit naše závodníky v šampionátu American Le Mans Series,“ poznamenal český manažer.

Pro přípravu vozu pro evropské závody byl vybrán tým Jota vedený Samem Hignettem, který bude operovat ze své britské základny, stejně jako tomu bylo loni při spolupráci s týmem Antonína Charouze v roce 2007. Na provozu při závodech se budou společně podílet členové týmu Jota s členy amerického Cytosportu. Po závodu Le Mans tým Cytosport plánuje návrat do USA, kde od závodu ALMS v Mid-Ohiu pojede celý zbytek sezóny.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose