www.car.cz
 

Petákovi i dalším našim je na jihu pěkné horko
     tisková zpráva


Posádky v Chorvatsku trápí vedro
 
31. INA Croatia Delta Rallye má za sebou šest z deseti dnešních rychlostních zkoušek. Peták se po dvou vyhraných vložkách jede na třetím místě. Zajímavostí soutěže je, že rychlostní průměr nejrychlejších posádek se pohybuje kolem 90 km/h a to je výrazně méně, než rychlosti dosahované na domácích tratích. Přesto se posádkám z České republiky daří držet se na předních místech v absolutním pořadí i ve svých objemových třídách.
 
Proti předpokladům pálí v Chorvatsku sluníčko a posádky si užívají skutečně vysokých teplot, které mohou uvnitř soutěžních vozů dosáhnout i šedesáti stupňů celsia. Odpadly tak zatím obavy z deště a také pneumatikového pokeru. Od první rychlostní zkoušky se na čele chorvatské soutěže, počítané do východní zony evropského poháru, usadil domácí jezdec Juraj Šebalj na Subaru Impreza WRX STi, následovaný Bulharem Donchevem s třistašestkou Maxi. Josef Peták s Alenou Benešovu na stejném voze jsou po vlažnějším začátku, kdy byli až na 13. místě, třetí a jejich ztráta na Doncheva je čtyřiadvacet vteřin. Větší část z nich nabrali právě na prvních dvou vložkách. Od třetí erzety již bojují na špici pole a ve dvou vložkách zvítězili.
Z českých a moravských jezdců měl nejlepší vstup do soutěže Petr Zedník a zajel na první vložce zvané Plešivica sedmý čas. I v dalším průběhu se držel v elitní desítce, ale nakonec v RZ6 musel z devátého místa odstoupit. V tu chvíli již nepokračoval ani Vladimír Barvík a tak jediným zástupcem Czech National Teamu zůstal Petr Brynda s Pavlem Paškem. Jejich kitová felicia po čtyři rychlostní zkoušky držela krok se saxem Michaela Hondy, drobné potíže ve dvou následujících testech je maličko zdržely, přesto jedou na 13. místě absolutního pořadí a třetím ve své třídě A6. Čtvrté místo v této třídě patří Marcelu Sitníkovi, který spolu se svým otcem drží osmnácté pořadí. O tři místa dále pokračují v soutěži i Petr Černohorský a František Zukerstein.
 
Do cíle dnešní etapy zbývají ještě tři měřené úseky a městská zkouška v centru soutěže Záhřebu.
 
Průběh soutěže můžete sledovat na oficiálních stránkách:
nebo  
 
 
Milan Hauer
Motorsport review
TISKOVÁ INFORMACE HROCH RALLY TEAMU
 
foto z  ČK 2004:

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose