www.car.cz
 

České enduro má dalšího jezdce s tovární podporou
     tisková zpráva


Vít KUKLÍK se stal po Romanu Michalíkovi, který hájí barvy italské značky VOR, dalším Čechem podporovaným továrním týmem. Mladý perspektivní jezdec, kterému bude letos 22 let a který hájil do loňského roku barvy KTM TEAMu CZ Vlašim, bude od letošního roku hájit oranžové barvy továrního týmu rakouské značky KTM.

Na rozdíl od loňské sezony (střídavě startoval na KTM 125 ccm a 250 4T) bude Víťa v továrním týmu KTM sedlat speciální dvoutaktní motocykl KTM 250 EXC a veškeré servisní zázemí při seriálu mistrovství světa a při Italském mistrovství mu bude zajišťovat sportovní oddělení výrobního závodu KTM. Kromě těchto dvou seriálů se Víťa v letošní sezoně hodlá opět zúčastnit seriálu mistrovství Evropy a Mezinárodního mistrovství ČR.

Právě loňská sezona byla pro Kuklíka v jeho kariéře prozatím tou nejúspěšnější. Vybojoval titul mezinárodního mistra ČR ve třídě do 125 ccm a v absolutním pořadí juniorů bez rozdílu kubatur, v absolutním pořadí mezinárodního mistrovství ČR a v soutěži družstev vybojoval titul vicemistra a rovněž v seriálu mistrovství Evropy ve třídě do 125 ccm vybojoval titul vicemistra a konečné 8.místo v seriálu mistrovství světa třídy do 250 4T je určitě skvělou vizitkou úspěšnosti a stoupající výkonnosti. foto archiv autora a týmu

Hlavním cílem Víti, který 23.1.2004 odjíždí na své první soustředění a zároveň testování motocyklů do Itálie k továrnímu týmu, kde se zároveň dozví další bližší informace k průběhu a zajištění letošní sezony, je některé úspěchy ještě vylepšit a přinejmenším alespoň zopakovat. Nejhlavnějším cílem ale určitě zůstává v nabité soutěžácké sezoně zdraví. To je nejdůležitějším faktorem pro dosažení kvalitních výsledků. Nerad by určitě dopadl jako na loňské šestidenní v Brazílii, která, co se týče úspěchů byla jediným neúspěchem v jinak co se úspěšné sezoně.

Právě pád na prvním měřeném testu a vykloubené rameno znemožnilo dosáhnout dalšího kvalitního úspěchu.

Doprovod na motocyklu (najížďáka) a tím zároveň předávat zkušenosti a pomáhat bude Víťovi v této sezoně hlavně při MS jeden z našich nejzkušenějších současných jezdců Bohumil POSLEDNÍ, který se s jezdeckou karierou ale vůbec ještě neloučí. Nadále bude startovat v barvách týmu KBS ÚAMK Unhošť na KTM 525 4T v domácím seriálu MEZ MČR Enduro, určitě pojede i některé podniky mistrovství Evropy a prosadit se bude chtít opět i do Trophy teamu pro motocyklovou šestidenní v Polsku.

Rakouská KTM nasazuje do seriálu mistrovství světa enduro 2004 dva týmy. V prvním týmu, vedeným mnohonásobným mistrem světa v enduru Kari Tiainenem, bude barvy továrního týmu KTM hájit Juha SALMINEN (FIN - KTM 450 4T), Samuli ARO (FIN – KTM 525 4T) Petteri SILVAN (FIN – KTM 125 2T) a Vít KUKLÍK (CZ – KTM 250 2T)
Ve druhém týmu, vedeným rovněž mnohonásobným mistrem Fabiem Fariolim bude tovární barvy KTM hájit Ital Giovanni SALA, Portugalec Helder RODRIGUES, Španěl Ivan SERVANTES a Italové Botturi a Belometti.

Všichni příznivci budou určitě v nadcházející sezoně Víťovi v bojích o světové, Evropské i domácí body držet palce.

Ladislav Krupička , manager reprezentace


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose