www.car.cz
 

Stovka účastníků Winter Trialu 2008 zavítala i na okruh do Mostu
     1.2.2008 18:49 - tisková zpráva


Po roce se na dráze Autodromu Most projeli účastníci The Winter Trialu 2008

VETERÁNI SE PŘI ZIMNÍM TRIALU OPĚT SVEZLI NA MOSTECKÉ TRATI

Přesně po roce se na závodní dráze Autodromu Most projeli účastníci tradiční akce The Winter Trial 2008. Holandští pořadatelé letos zvolili trasu výhradně po českých a slovenských silnicích a teprve cíl leží v rakouských Alpách. Akce byla odstartována 27. ledna v Praze, ve středu 30. ledna se účastníci zimní rallye objevili v Mostě a v pátek 1. února projedou cílem v Sankt Wolfgang im Salzkammergut.

Přes sto účastníků zimní dálkové veteránské soutěže absolvovalo v Mostě okruhovou jízdu pravidelnosti, v níž nešlo o rychlost, nýbrž o dosažení co nejvyrovnanějších časů na kolo. Veteráni do roku výroby 1976 by pochopitelně nemuseli pokusy o rychlostní extrémy vydržet. I tak je trasa několika tisíc kilometrů pro techniku náročná dost a dost.

Mezi klasickými old timery byly letos vidět i dva vozy české provenience. Jedním byla Tatra 603 a druhým Škoda Favorit. Oba stroje ovšem řídí holandské posádky. Zajímavé také je, že jedna z etap vede po trase slavných rychlostních zkoušek krumlovské rallye. Nedostatek sněhu si účastníci tradičně vynahradí v konci celé soutěže, protože v Alpách o bílou pokrývku rozhodně nouze není.

Pravděpodobně nejtrefnější pojmenování celé akce lze nalézt na jednom z nesčetných internetových diskusních fór. Strojí zde: The Winter Trial - přehlídka "úžasných bláznů na ještě úžasnějších strojích". Ten, kdo se ve středu odpoledne byl podívat v mosteckém paddocku, musí tomuto pojmenování dát jednoznačně za pravdu.


(31.1. 2008)

Množství foto z akce v několika galeriích najdete v naší fotogalerii


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial na autodromu v Mostě, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose