www.car.cz
 

Valašská rallye nabídne 177 km na 13 RZ a šesti úsecích
     5.2.2008 23:48 - tisková zpráva


Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2008

 

Stále velmi populární a nejvýznamnější automobilová rally na Vsetínsku – Valašská rally – odstartuje v letošním roce již po sedmadvacáté. Tímto počtem startů je Valašská rally zařazena mezi rally v České republice s nejdelší tradicí.

 

Město Valašské Meziříčí se stane ve dnech 28. – 29. března 2008 opět centrem dění kolem této automobilové soutěže Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Organizátoři Valašské rally si znovu připomenou společně s fandy a  příznivci motoristického sportu odkaz Jiřího Sedláře (Valašská rally je po několik dlouhých let Memoriálem Jiřího Sedláře), vynikajícího a talentovaného automobilového jezdce.

 

Při valašce si určitě přijdou na své příznivci nevšedních a dramatických okamžiků, nádherných soubojů o sekundy na tratích rychlostních zkoušek.

    

Valašská rally 2008 je připravována ve znamení řady podstatných změn. Jedna z prvních bude právě zařazení Valašské rally do seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2008 (MMČR), zařazení do „pohárů juniorů“ a rovněž „dámského poháru v rally“.

 

Valašská rally 2008 je druhým podnikem celého seriálu a je opětovně zařazena po boku „velkých“ rally v rámci České republiky uvedených v kalendáři motoristických akcí v letošním roce. Další podstatnou změnou je prodloužení celkové délky rychlostních zkoušek až na 180 km a v neposlední řadě také zařazení nových rychlostních zkoušek včetně případných nových úseků stávajících rychlostních zkoušek.

 

A aby byla Valašská rally v tendenci novinek nováčkem – bude poprvé v ČR vyzkoušeno sledování vozidel na tratích rychlostních zkoušek pomocí tzv. systému GPS (satelitní sledování). Posledním velmi příjemným překvapením bude zařazení okruhové rychlostní zkoušky do trati rally.

 

V roce 2008 bude nadále pokračováno ve spolupráci s partnerským městem rally - Valašským Meziříčím, kdy ze strany představitelů města, zejména rady města a zastupitelstva města, zásluhou jejich významného pochopení jsou vytvářeny podmínky, které zajistí centrum rally v jednom místě a doslova na „pětníku“.

 

Start do rally bude na náměstí, které je obklopeno řadou historických budov a objektů připomínajících věhlas tohoto valašského města. Štáb činovníků rally bude svoji činnost vykonávat v příjemných prostorách Městského úřadu ve Valašském Meziříčí. Zde se bude také nacházet zázemí i pro novinářskou práci.

 

Administrativní a technická přejímka posádek a jejich vozidel bude probíhat v Autocentru Lukáš ve Valašském Meziříčí – Bynina. Město na soutoků Vsetínské a Rožnovské Bečvy si nesmírně váží popularity Valašské rally a vysoce si cení také nebývalé propagace a reklamy Valašského Meziříčí jako hostitele rally.

 

Valašská rally získala za celou dobu svého působení na motoristickém nebi mezi automobilovými podniky v rámci ČR a nejen zde, ale také v blízkém zahraničí, poměrně silné postavení.O popularitě valašky svědčí opakované starty nejen účastníků domácího šampionátu, ale i řady účastníků ze zahraničí. Velkou a podstatnou roli hraje i zájem veřejných sdělovacích prostředků a médií. Kolem tratí jednotlivých rychlostních zkoušek se shromažďují desítky tisíc motoristických nadšenců – milovníků rychlých kol, a ti rovněž vytvářejí vynikající atmosféru.

 

Jak se stalo již tradicí, což je zřejmé z předchozích ročníků, sáhnul organizátor k tomu, aby byla splněna kritéria rally a zajistil nové úseky rychlostních zkoušek. Stává se pravidlem, že se žádný rok stejné „rychlostky“ neopakují. Novinky na trati rally zavedou posádky nejen na silnice ve Zlínském kraji, ale také do Moravskoslezského kraje a částečně zasáhnou rovněž Olomoucký kraj. Vybrané rychlostní zkoušky prověří schopnosti posádek a také jejich techniky.

 

Neopomenutelnou součástí Valašské rally 2008 bude i doprovodný program, který se bude odehrávat na náměstí. Vystoupí zde hudební skupina, dětské taneční soubory a budou předvedeny ukázky zájmových kroužků. Předpokladáme i vystavení historických vozidel.  XXVII. ročník Valašské rally 2008 se uskuteční pod záštitou premiéra vlády České republiky Mirka Topolánka, který je nadšeným příznivcem motoristického sportu.

 

Valašská rally 2008 slibuje bohaté sportovní i kulturní zážitky. Město Valašské Meziříčí a organizátor rally si Vás dovolují pozvat na jednu z nejvýznamnějších motoristických akcí ve Zlínském kraji a rovněž v České republice.

 

Vítejte na Valašsku a prožijte s námi báječnou atmosféru Valašské rally!

 

 

 Základní údaje a orientační popis trati rally:

 

 

Středa 26. 3. 2008      - seznamovací jízdy

Čtvrtek 27. 3. 2008   - seznamovací jízdy

 

Pátek 28. 3. 2008       07:00 – 14:30 hod. administrativní přejímka Autocentrum Lukáš Val. Meziříčí

                                   07:30 – 15:00 hod. technická přejímka Autocentrum Lukáš Val. Meziříčí

                                   15:00 – 16:50 hod. doprovodný společenský program – náměstí Val. Meziříčí

                                       16:50 hod. start do I. etapy Valašské rally 2008 – náměstí Val. Meziříčí

                                       22:40 hod. cíl I. etapy Valašské rally 2008 – náměstí Val. Meziříčí

 

Sobota 29. 3. 2008     08:00 – 09:00 hod. doprovodný společenský program – náměstí Val. Meziříčí

09:00 hod. start do II. etapy Valašské rally 2008 – náměstí Val. Meziříčí

17:15 hod. cíl II. etapy Valašské rally 2008 – náměstí Val. Meziříčí

 

 

Počet etap Valašské rally 2008:                    - 2

Počet sekcí Valašské rally 2008:                  - 4

Celkové délka tratě Valašské rally 2008:    - 501,60 km

Délka tratě bez rychlostních zkoušek:         - 323,89 km

Počet úseků rychlostních zkoušek:              - 6

Počet rychlostních zkoušek:                                    - 13

Celková délka rychlostních zkoušek:                      - 177,71 km

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 ze Sosnové a Mostu, foto P. Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose