www.car.cz
 

Lukáš Pešek v Braceloně potrénoval v první desítce !!
     tisková zpráva


Grand Premi Gauloises De Catalunya, Barcelona (11.6.2004)

Pražský jezdec Lukáš Pešek se vrací na okruh Circuit De Catalunya poblíž španělské Barcelony, kde v březnu letošního roku absolvoval, společně s týmem AJO Motosport, své první oficiální vystoupení v mistrovství světa silničních motocyklů třídy 125cc. Březnové nepříliš dobré výsledky testů v Barceloně byly tehdy poznamenány značnou nervozitou z nového prostředí. Dnešní den začal jako každý jiný prodloužený závodní víkend ranním volným tréninkem.

Během tréninku Lukáš odkroužil 20 kol a postupně se zlepšoval svůj čas až na konečných 1:53,021. Obsadil tak 17. pozici v ranním měřeném tréninku opět jako třetí nejlepší jezdec na motocyklu Honda (před ním pouze oba jezdci týmu Kopron Team Scot A. Dovizioso a Simone Corsi, oba na továrních Hondách).

„Ráno začalo celkem dobře, ale měl jsem nastavení motorky z posledních testů a vůbec mi nevyhovovala převodovka. Všechny rychlosti byly dost krátké, přetáčel jsem motor a proto jsem nemohl jet rychleji. Do odpolední kvalifikace to změníme a čas půjde dolů.“ řekl Lukáš po ranním volném tréninku. V odpolední kvalifikaci se Lukáš ze začátku držel ve skupince jezdců, která nasadila rychlé tempo a již v pátém kole se dostal pod svůj čas z ranního tréninku.

Ve druhé polovině kvalifikace Lukáš dále zrychloval a ve 12. kole, z celkových 14. ujetých, pak zajel čas 1:52,147, který jej posunul až na 8. příčku v průběžném celkovém hodnocení, opět jako druhý nejlepší jezdec na motocyklu Honda (A. Dovizioso na tovární Hondě obsadil celkově druhé místo).

 „Hned na začátku jsem se rozjel se silnou skupinkou v níž byl Barbera, který udával tempo. Bez problémů jsem se s nimi držel, jeli jsme od začátku v celku rychle a to mi vyhovovalo.

Převody, které jsme po ranním tréninku změnili už byly dobré a proto jsem mohl jet mnohem rychleji než ráno. Ke konci kvalifikace jsem ještě pár kol jel s Barberou a Giansantim a zajel jsem svůj dnešní nejlepší čas. Z osmého místa mám radost, ale doufám, že to ještě zlepším. Předpokládám, že zítra se ještě bude zrychlovat a já bych si chtěl minimálně udržet dobrou startovní pozici.“ Řekl Lukáš po kvalifikaci.

- AMD -


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose