www.car.cz
 

Na polygonu v severočeském Mostě se školili řidiči pluhů a sypačů
     10.2.2008 15:54 - tisková zpráva


Celkem 16 řidičů, zaměstnanců Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, mělo v úterý 5. února 2008 v Mostě poprvé možnost vyzkoušet si nanečisto extrémní podmínky řízení automobilu v Centru výuky bezpečné jízdy, na dráze tzv. mosteckého polygonu. Celodenní školení jim, včetně školy smyku ve vodních překážkách, zajistilo ředitelství této příspěvkové organizace Ústeckého kraje.

Výcvik nebyl podle ředitele organizace Václava Macholdy poslední, SÚS chce své řidiče posílat na mostecký polygon alespoň dvakrát v roce. "Je to pro ně jedinečná možnost, jak se mohou naučit zvládat a v relativním bezpečí pod odborným dohledem vyzkoušet své reakce v nestandardních situacích, s nimiž se mohou na silnicích zejména v zimním období setkat. Jsou to profesionálové a je jen dobře, že nové znalosti a praktická výuka na kluzných plochách posílí jejich sebedůvěru ve vlastní profesní schopnosti.

Na jejich správné reakci v krizové situaci mohou záviset životy jejich i dalších lidí," konstatoval ředitel Macholda. "Musíme říci, že i tihle profesionálové jsou tou velice důležitou cílovou skupinou, které je náš areál určen. Máme radost, že se množí případy, kdy si vedení podobných organizací uvědomuje význam našeho výcviku a své řidiče sem posílá.

O kurzy je jinak stále veliký zájem nejen ze strany firem, ale i jednotlivců. Centrum výuky bezpečné jízdy v Mostě zkrátka plní své poslání," uzavřel ředitel výcvikového areálu Miroslav Hrabák.

 

TZ


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 - Autodrom Most - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose