www.car.cz
 

Jakub Smrž se zrychlil a půl sekundy, ale zůstává 18 tý.
     tisková zpráva


Zlepšení času nepřineslo posun na startovním roštu : Jakub Smrž znova zlepšil svůj čas o další půl vteřinu, na start zítřejšího závodu se však postaví jako 18-tý nejrychlejší jezdec kvalifikace
 
Opravdu úmorné vedru panovalo na závodišti Montmelo při druhém kvalifikačním dni před zítřejším závodem. Španělské horkokrevné publikum se začalo sjíždět do okolí závodiště již od časného rána, neboť od nedělního závodu hodně očekávají. Sete Gibernau vyhrál kvalifikaci MotoGP, Jorge Lorenzo vybojoval pole position ve stopětadvacítkách. Dvěstěpadesátky však ovládl Francouz Randy De Puniet.
Až za ním skončilo další želízko domácího obecenstva Daniel Pedrosa, který svého francouzského soupeře navíc stíhá i v bodové tabulce. Kuba Smrž ranní trénink věnoval optimálnímu nastavení své Hondy pro rozhodující odpolední kvalifikaci.
 
V ranním hodinovém tréninku obsadil 18-tou příčku a na stejné místo ho odsunuli i dva rychlejší jezdci z měřeného odpoledního tréninku. Kuba se však cítí v pohodě a na trati, která sice více vyhovuje strojům Aprilia, bude chtít rozhodně bojovat o bodované příčky.
 
Jakub Smrž: Na dnešní den jsme udělali plánované změny s výfukem. Ve středních otáčkách to pak bylo hodně poznat na výkonu motoru. Ráno i odpoledne jsme měli trošku problémy s pérováním, které nebylo podle mých představ. Pokud se zadní kolo dostane do smyku, bylo velice obtížné udržet motorku ve smyku, což znamená, že jsem ji nemohl mít pod kontrolou. Cílem pro kvalifikaci bylo v prvé řadě najít optimální nastavení pro závod a samozřejmě zlepšit čas. Doufám, že se nám to obojí podařilo. Pár kol před koncem jsem zajel do boxů na výměnu pneumatiky. Začal jsem zrychlovat a pak v závěsu Antonyho Westa znova vylepšil svůj včerejší čas o další půl vteřiny.
 
Věřím, že jsme nalezli dobré nastavení a pneumatiky vydrží celou závodní délku. Start zítřejšího závodu je zítra mnohem dříve a i teplota závodní trati a vzduchu bude doufám přijatelnější než toto velmi úmorné horko. Mým cílem je zítra získat body. Možná je to trochu k naštvání, že jsem nedokázal udržet čtvrtou řadu startovního roštu, ale znova je pole přede mnou velmi našlapané. Někteří jezdci jenž figurují přede mnou, však zajeli pouze jedno rychlé kolo v závětří někoho jiného, takže si nemyslím, že zisk bodů je nereálný“.
 
Postavení na startovním roštu:
1   Randy DE PUNIET      APRILIA   1.46,292           
2   Daniel PEDROSA       HONDA     1.46,434      
3   Sebastian PORTO      APRILIA    1.46,976    
4   Alex DE ANGELIS      APRILIA    1.47,184
5   Toni ELIAS                 HONDAA   1.47,377   
….
18 Jakub SMRŽ                HONDA    1.48,659  
 
tisk info
MPAFoto.com  /ravenfeather@gmx.de/

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose