www.car.cz
 

Nová Kia: pro_cee´d, pro_radost
     18.2.2008 17:25 - tisková zpráva


Nová Kia: pro_cee´d, pro_radost

Po dvou předchozích verzích (5dv. hatchback a kombi) přichází poslední člen rodiny cee´d, třídveřové sportovní kupé pro_cee’d. Mladistvý vzhled vozu s pochvalou kvitují motorističtí novináři v testech stejně jako výkon, výborné jízdní vlastnosti a ovladatelnost.

Právě díky hlasování odborné novinářské poroty získal nyní model cee´d titul Auto roku 2008 v České republice. Navzdory svému sportovnímu designu a snížené linii střechy má 4,25 m dlouhý pro_cee’d neobvykle dlouhý rozvor náprav a ve své třídě poskytuje nejprostornější interiér i zavazadlový prostor, mimořádně bohatou výbavu a špičkové prvky aktivní i pasivní bezpečnosti. Sportovní ambice vozu zdůrazňuje protáhlá příď, mělká maska, nové hlavní světlomety a širší i nižší nárazník s ostře vyznačenou hranou spojleru. Také dveře, o 276 mm širší ve srovnání s pětidveřovým hatchbackem, mají originální konstrukci, zvýrazňují sportovní charakter.

Za volantem pro_cee’du umocňuje řidičův sportovní dojem také snížené čelní sklo, tlustý tříramenný volant, sportovní přístrojový panel s trojicí kulatých číselníků, výhled přes vyklenutou kapotu a středová konzole natočená k řidiči. Výbava zahrnuje například 6 airbagů, elektricky ovládaná přední okna, integrovaný palubní počítač, ESP, BAS, klimatizace, audiosystém nejvyšší kvality, ovládaný přímo na volantu.

Pro_cee´d může být vybaven pěti motory (1.4, 1.6 a 2.0 CVVT plus 1.6 a 2.0 CRDi VGT). Protože vůz je však až o 84 kg lehčí, akceleruje mnohem rychleji než ostatní vozy Kia této řady. Spotřeba paliva se pohybuje od 4,5 l do 7,7 l na ujetých 100 km. Model pro_cee’d má také unikátní sedmiletou záruku, jeho základní cena je 324 980 Kč.

Více na www.kiamotors.cz

TZ


 
 
Fotogalerie:   Winter Trial 2008 z Klatov - foto Pavel Schamberger

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose