www.car.cz
 

Nový Ford Focus vyjíždí z montážního závodu v Petrohradu
     19.2.2008 20:50 - tisková zpráva


·       Zákazníci v Rusku již podepsali přes 20 000 objednávek

·       První vůz odvezl z výrobní linky gubernátor Leningradské oblasti

·       Již 250 000 vozů Focus prodaných v Rusku

 

 

/Praha, 18. února 2008/ –  Z výrobního závodu automobilky Ford v ruském Petrohradu začaly vyjíždět vozy Ford Focus nové generace.

Za volantem prvního automobilu, který opustil výrobní linku, seděl gubernátor Leningradské oblasti Valerij Serďukov. Jeho „spolujezdcem“ byl Jim Tetreault, viceprezident společnosti Ford of Europe zodpovědný za výrobu.

 

Nový Ford Focus, který se představil světové veřejnosti na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, si okamžitě získal přízeň ruských zákazníků: Ford již eviduje na dvacet tisíc objednávek.

 

Ruský závod bude vyrábět čtyři karosářské varianty nového Fordu Focus: třídveřový a pětidveřový hatchback, čtyřdveřový sedan a pětidveřové kombi. Vůz bude na tamějším trhu k dostání s pěticí pohonných jednotek, přímo řazenou nebo automatickou převodovkou a ve třech úrovních výbavy: Ambiente, Comfort a Ghia.

 

„Jsem ohromen rychlostí a profesionalitou přípravných prací, které předcházely výrobě nového Focusu tady v Petrohradu. Zaměstnanci továrny odvedli vynikající práci. Jsem velmi hrdý jak na ně, tak na automobily, které vyrábějí,“ řekl Jim Tetreault.

 

První nový Focus, jenž dnes sjel z výrobního pásu, je zároveň čtvrtmiliontý Focus prodaný v Rusku. Ford zde začal tento model nabízet v roce 1999. Šťastný majitel převzal jubilejní vůz během slavnostního ceremoniálu přímo ve výrobním závodě.

 

Ford Focus byl na evropské trhy uveden v roce 1998 a modrý ovál od té doby vyrobil již pět milionů vozů tohoto typu. Jako vůbec první automobil v historii obdržel Ford Focus prestižní titul „Auto roku“ jak v Evropě, tak v Severní Americe.

 

Jen v samotné Evropě získal Focus na 80 nejrůznějších ocenění. Zásadním způsobem ovlivnil celý automobilový svět a zároveň položil pevné základy současným úspěchům evropského Fordu.

 

TZ


 
 
Fotogalerie:   Úspěšné BMW Engeho a Vojtěcha se dostalo do muzea v Lánech, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose