www.car.cz
 

Peugeot na 78. mezinárodním autosalonu v Ženevě: Bipper Tepee a Partner Tepee
     21.2.2008 19:24 - tisková zpráva


Peugeot na 78. mezinárodním autosalonu v Ženevě

Pozvání ke společné zábavě a aktivitám

 
BLUE LION : závazek společnosti Peugeot vůči životnímu prostředí
 
 
U příležitosti každoročního automobilového svátku v Ženevě se Peugeot rozhodl představit novinky letošního jara, které jsou zaměřeny na zábavu a aktivně prožitý volný čas. Vedle vozu 308 SW se veřejnost bude moci seznámit také s novými odvozenými osobními verzemi značky Peugeot: Bipper Tepee a Partner Tepee.
 
Stánek značky Peugeot je opět koncipován tak, aby zde návštěvníci mohli v příjemné atmosféře objevovat novinky a zvláště pak novou verzi karoserie modelu 308 zaměřenou na prostor a variabilitu. Peugeot 308 SW má v Ženevě svoji světovou premiéru před zahájením svého obchodního uvedení na trh.
 
Po boku modelu 308 SW se automobilové veřejnosti poprvé představí také nové odvozené osobní verze : Bipper Tepee a Partner Tepee. Tyto verze se řadí do skupiny osobních vozů s označením Tepee, které jsou svými rozměry i užitnými hodnotami dokonale přizpůsobeny rodinnému používání vozu. Uspokojí ovšem i milovníky dobrodružství a aktivního způsobu trávení volného času, pro které jsou důležitými atributy multifunkčnost a prostor.
 
A konečně se zde může návštěvník seznámit také s různými podobami působnosti společnosti Peugeot v oblasti životního prostředí, která je představena pod souhrnným označením BLUE LION.
 
Žádný autosalon se samozřejmě neobejde bez prototypů. Letos značka Peugeot představí v Ženevě dva koncepční vozy: Bipper Beep  Beep !  - „šibalský“ sportovní vůz s usměvavým výrazem a dynamický Peugeot 308 RC Z, který byl poprvé veřejnosti odhalen na loňském autosalonu ve Frankfurtu.
 
Úspěchy značky Peugeot na profesionálním sportovním poli reprezentuje vítězný model 908 HDI FAP, do kterého vkládá značka své naděje i pro rok 2008.
 
Sériové modely i oba prototypy vystavené na stánku o rozloze 2 300 m2 vyzařují klid a pohodu. Jsou dokladem energie a zodpovědného přístupu značky Peugeot i příslibem intenzivních jízdních zážitků.
 
Konceptní vůz Bipper „Beep Beep!“

Kompaktní a multifunkční vůz se značkou Peugeot Sport

Novinka v řadě užitkových vozů Peugeot, model Bipper, přináší originální možnosti a řešení, která jsou dokonale přizpůsobena dopravní „džungli“ velkoměsta. Vůz je určen zákazníkům-profesionálům, kteří chtějí být ve své práci stále efektivnější a všestrannější.
 
Moderní styl, robustnost a přední maska se šibalským pohledem - Peugeot Bipper je plný dobrých nápadů. Svými výraznými rysy, bezpečností, komfortem používání a vysoce kvalitními podvozkovými částmi chce oslovit podnikatele z mnoha profesních oblastí. Jeho neodolatelně sympatický vzhled inspiroval tým Style Peugeot a přivedl ho k myšlence navrhnout a realizovat Bipper „Beep Beep!“ – vůz určený profesionálům automobilového sportu.
 
V duchu 908 HDI FAP
S vozem 908 HDI FAP slaví tým Peugeot Sport velké úspěchy. V prvním roce účasti v sérii závodů Le Mans Séries si tento speciál dojel pro šest vítězství v šesti závodech programu 2007. V legendárním závodě 24 hodin v Le Mans obsadil skvělé druhé místo.
Zkušenosti, preciznost, výkonnost, vytrvalost a rychlost, to jsou kvality, které jsou týmu Peugeot Sport vlastní. Bipper „Beep Beep!“ je toho důkazem.
 
A můžeme najít i další body, které vozy 908 a koncept Bipper „Beep Beep!“ spojují, jako je flexibilita v provozu nebo dieselové motory vybavené technologií HDI FAP. Jejich výkonnost je pochopitelně odlišná – s rozdílem jedné nuly (700 k u prvního a 70 k u druhého zmíněného vozu).
Svou kompaktností a všestranností může být Bipper „Beep Beep!“ velice užitečný v řadě situací: v závodě s časem mezi sídlem týmu Peugeot Sport ve Vélizy-Villacoublay a dodavatelem na okraji Paříže; jako zásahové vozidlo na závodních okruzích mezi servisním boxem a místem defektu na trati, atd.
 
 
 
Charakteristiky „Beep Beep!“
Vůz je laděn v barvách speciálu 908: boční partie matně černé, kapota a střecha červená a bílý pás, který probíhá podélně po celé délce vozu.
Boky jsou ozdobeny hlavou lva ve stylu Peugeot Sport a v návaznosti na boční okna jsou na obou stranách vozu umístěna čísla 7 a 8, která připomínají vozy 908 účastnící se závodů Le Mans Séries.
Speciálně barvené prosklené plochy se zlatavým nádechem jsou upravené po vzoru hledí helem pilotů.
Z pohledu podvozkových částí a s ohledem na stylovou jednotnost vozu jako celku byly, ve srovnání se sériově vyráběnými vozy, provedeny následující úpravy:
§         Brzdy vpředu s disky o průměru 313 mm;
§         Pneumatiky Michelin Pilot Sport 225/45 R 18 na černých hliníkových kolech 18’’, jejichž design, inspirovaný disky koncepčních vozů 20Cup, je zvýrazněn decentním červeným lemem.
 
Bipper „Beep Beep!“ je vybaven mechanikou, která byla vyvinuta pro sériové vozy – pětistupňovou manuální převodovkou (BMP5) a dieselovým motorem 1.4 HDI o výkonu 55 kW (≈ 70 k), který dosahuje točivého momentu 160 Nm při 1 750 ot/min a je opatřen filtrem pevných částic FAP.
S tímto účinným motorem a optimálními aerodynamickými parametry nepřesahuje jeho spotřeba 4,5 l/100 km v kombinovaném provozu a emise CO2 jsou 119 g/km.
 
 
Peugeot Partner Tepee
 
Odvozená osobní verze pro svobodu, cestování a volný čas
 
 
V roce 1996 Peugeot vytvořil novou kategorii osobního vozu : odvozenou osobní verzi vozu Partner. Inovativní koncept si rychle našel své příznivce, které oslovila především multifunkčnost, obyvatelnost vnitřního prostoru a příkladná praktičnost tohoto vozu.
 
Od roku 1996 segment odvozených osobních verzí neustále zvyšuje svůj tržní podíl a své právoplatné postavení již po 3 roky potvrzuje stabilním růstem okolo 4% ročně. Na evropském trhu dnes tento segment představuje více jak 300 000 prodaných vozů ročně.
 
Odvozená osobní verze vozu Partner s více jak 570 000 vyrobenými vozy se v Evropě dočkala rostoucího úspěchu. Od svého uvedení na trh průběžně nabízela různá vývojová zlepšení jako například dvoje boční posuvné dveře, střechu Zénith nebo restyling a nový vzhled z listopadu roku 2002.
 
Tyto neustálé inovace přispěly k tomu, že se ze značky Peugeot stal uznávaný aktér v segmentu odvozených osobních verzí - rodinných, praktických a hospodárných vozů s mnohostranným využitím, ideálních pro aktivní trávení volného času.
 
Dnes se k současné modelové řadě Partner Tepee připojuje jeho nová vývojová varianta. Nový Partner Tepee, spojovací článek řady mezi modely Bipper a Expert, je novou dynamickou a komfortní odvozenou osobní verzí s nebývalou variabilitou, třemi zadními samostatnými sedadly nebo novou střechou Zénith.
 
Tento osobitý vůz s výrazným stylem nabízí zákazníkům velkou svobodu pohybu a naplní jejich očekávání z pohledu prostoru a funkčnosti.
 
Vůz bude uveden na trh na jaře roku 2008 a bude vyráběn ve španělském závodě ve Vigu.
 
 
Odvozená osobní verze s výrazným charakterem
 
Jeho dynamický a zároveň harmonický design vypovídá o odolnosti a kvalitě koncepce. Partner Tepee může mít mnoho podob  a zákazník si může podle zvolené úrovně výbavy svůj vůz dotvářet podle vlastních potřeb a představ.   
 
Bezkonkurenční prostor a variabilita
 
·                                       Velkorysý prostor pro cestující
S délkou 4,38 m, šířkou 1,81 m a výškou 1,80 m má Partner Tepee velice dobře obyvatelný interiér. I osoby většího vzrůstu se budou na palubě cítit pohodlně - šířka v loktech vpředu je 1,48 m a výška po střechu  je větší než jeden metr (1,02 m). Cestující na zadních sedadlech jistě ocení velkorysý prostor pro nohy (v úrovni kolenou  245 mm).
Dostatek úložných prostorů
Partner Tepee je vybaven množstvím úložných prostorů (stropní odkládací schránka, odkládací schránka spolujezdce, přihrádky pod předními sedadly atd.), které cestujícím usnadní život. Téměř 76 litrů otevřených či uzavřených prostorů může být využito pro uložení automap, lahví vody, plechovek, nářadí nebo i hracích konzolí pro děti!
 
·                                       3 samostatná sedadla
Sériově je Partner Tepee vybaven zadním děleným sedadlem (2/3 – 1/3), které lze sklopit a sklopené postavit do svislé polohy nebo zcela vyjmout. Pro větší variabilitu interiéru je možné zvolit konfiguraci se třemi samostatnými sedadly, u kterých lze regulovat sklon opěradla, je možné je sklopit či zcela vyjmout. Tento prvek výbavy je  v segmentu odvozených osobních verzí novinkou a dovoluje měnit vnitřní prostor podle aktuálních potřeb a přání cestujících.
 
·                                       Objemný zavazadlový prostor
Zavazadlový prostor má velkou kapacitu. Objem pod kryt je 505 dm3 (dle norem VDA) a může dosáhnout až 3000 litrů, když je využit celý zadní prostor vozu.
 
Střecha Zénith: více světla a odkládacích prostorů
 
Střecha Zénith přesvědčí svým designem ty zákazníky, kteří si chtějí uvnitř vozu Partner Tepee zvětšit svůj životní prostor. Nabízí úložné prostory, které chytře využívají prostor pod střechou, a čtyři velká okna, která prosvětlí vnitřní prostor. Téměř 80 litrů dodatečných odkládacích prostorů mají cestující k dispozici díky příčné stropní odkládací schránce, přihrádkám uprostřed a zadní schránce přístupné z kabiny vozu nebo ze zavazadlového prostoru.
Tento důvtipný prvek výbavy zahrnuje ještě 3 dodatečné vzduchové výstupy pro cestující vzadu a osvěžovač vzduchu a zvyšuje celkový objem vnitřních odkládacích prostorů nového vozu Partner na téměř 170 litrů!
 
Moderní a spolehlivá struktura s příkladnými  jízdními vlastnosti
 
Partner Tepee je postaven na platformě 2 skupiny PSA Peugeot Citroën a jeho struktura je pevná a spolehlivá. Tři absorpční kanály zajišťují rozložení energie nárazu a chrání tak vnitřní prostor vozu, o pasivní bezpečnost cestujících se také stará až 6 airbagů nebo systém ESP. 
 
Řešení podvozkových částí vychází z dlouholetých zkušeností značky Peugeot v této oblasti a vozu Partner Tepee zabezpečuje dynamické a spolehlivé jízdní vlastnosti za jakýchkoliv podmínek: ve městě, na dálnici, na horských silnicích...
 
Široká nabídka motorů šetrných k životnímu prostředí
 
Ze šesti motorů (2 benzinové a 4 motory HDI) s odstupňovaným výkonem si každý zákazník může vybrat variantu, která nejlépe odpovídá jeho potřebám.
 
Tyto moderní motory nabízí optimalizovanou spotřebu a omezené emise CO2. Dva ze čtyř motorů HDI mohou být vybaveny filtrem pevných částic FAP s aditivní technologií:
 
1.6 16V 66 kW / 90 k
1.6 16V 80 kW / 110 k
1.6 HDI 55 kW / 75 k
1.6 HDI 66 kW / 90 k
1.6 HDI FAP 66 kW / 90 k
1.6 HDI FAP 80 kW / 110 k
 
Požitek z řízení
 
Partner Tepee dbá o komfort svých cestujících. Sériově nebo na přání podle zvolené verze nabízí výbavu, s kterou bude cestování příjemným zážitkem: manuální nebo dvouzónová automatická klimatizace, 100% ekologické přídavné topení, přední vyhřívaná sedadla atd.
Ale také výbavu, která zjednoduší řízení vozu: senzor tlaku v pneumatikách, parkovací asistent vzadu, automatické stěrače, rádio s CD přehrávačem kompatibilní s MP3 atd.
 
Partner Tepee  Outdoor: pro přívržence jízdy v terénu
 
Verze Outdoor plní přání uniknout z víru velkoměsta. Exkluzivní styl a speciálně upravené podvozkové části ho předurčují pro jízdu v terénu, mimo „vyšlapané cesty“. 
 
Specifické doplňky karoserie vypovídají o jeho „dobrodružném“ charakteru a zvýšený podvozek mu dovoluje vyrazit i na silnice se špatným povrchem či nezpevněné cesty.
 
Partner Tepee Outdoor se tak snadno dostane na až tam, kde začíná to pravé dobrodružství.
 
Bipper Tepee, praktická osobní verze … a šikovná !
 
Bipper Tepee představuje novou originální nabídku značky Peugeot v kategorii odvozených osobních verzí.
Praktický, snadno ovladatelný a kompaktní Bipper Tepee nabízí nevídanou multifunkčnost. Je určen zákazníkům, kteří hledají netradičně pojatý a snadno přístupný vůz, jenž se lehce přizpůsobí jejich životnímu stylu i prostředí.
Vůz malých vnějších rozměrů, ale neuvěřitelně prostorný uvnitř, s  inovativním designem, hravý i dynamickým zároveň - to je nový Bipper Tepee.
 
S délkou pouhých 3,96 m, ale rekordním vnitřním prostorem, nabízí Bipper Tepee 5 plnohodnotných míst.
Velkorysý objem zavazadlového prostoru od 356 litrů pod kryt až do 884 litrů se sklopenými zadními sedadly (měřeno do výšky opěradel) ocení zákazníci při aktivním využití volného času i při rodinných výletech.
 
Nová odvozená osobní verze značky Peugeot jistě zapůsobí na své obdivovatele variabilitou a jednoduchostí používání. Za tyto přednosti vděčí praktickým prvkům výbavy, jako jsou například boční posuvné dveře na straně řidiče i spolujezdce nebo asymetrické zadní dveře.
 
Nabízené motory, benzinový 1.4 54 kW (75 k) a dieselový 1.4 HDI 50 kW
(70 k) jsou hospodárné a šetrné k životnímu prostředí.
 
S kompaktními rozměry a průměrem otáčení pouhých 9,95 m proklouzne  Bipper Tepee všude, kde je potřeba. 
 
Pack Outdoor je určen pro ty, kdo vyžadují výrazný vůz, jenž jim usnadní jejich výlety za dobrodružstvím. Jedná se o verzi Bipper Tepee s prvky výbavy, které jí umožňují vyhranit se v oblasti stylu a více se zaměřit na volnočasové aktivity svých uživatelů. Se světlou výškou zvýšenou o 15 mm a zesílenou obvodovou ochranou (specifické ochranné boční lišty a kryty spodní části karoserie) dostává Bipper Tepee Outdoor vzhled opravdového vozu do terénu a nepohody.

 
 
Fotogalerie:   Josef Král opět do A1GP - ohlédnutí za dosavadní kariérou, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose