www.car.cz
 

Nové Audi A4 Avant: Jízda do nové dimenze pokračuje
     21.2.2008 19:30 - tisková zpráva


S novým sedanem A4 vstoupila v minulém roce značka Audi do nové dimenze luxusních vozů střední třídy a za několik málo týdnů jej bude následovat také nové kombi A4 Avant. Nejúspěšnější prémiové kombi své třídy nyní nabízí nejen mimořádné jízdní zážitky a nekompromisní kvalitativní standard, ale také vyšší užitnou hodnotu pro sport a rekreaci. Odborné i široké veřejnosti se tento vůz zanedlouho představí na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

 

Základem nové generace je samozřejmě verze sedan, pro který je charakteristické posunutí přední pětiprvkové nápravy výrazně vpřed. To umožnilo nové generaci Audi A4 dosáhnout lepšího rozložení hmotnosti mezi nápravy a dosáhnout vyšší přesnosti v ovladatelnosti a rychlosti reakcí automobilu na povely řidiče. A4 Avant sdílí tyto vlastnosti nového sedanu, a přidává širší možnosti využití.

 

Ze sportovních proporcí nového kombi s krátkým předním převisem, dlouhou kapotou a velkorysým rozvorem náprav těží jak jízdní projev, tak i cestující v interiéru.

 

Vytříbený design je už dlouhou dobu jedním z pilířů úspěchu značky Audi

a nové A4 Avant to stvrzuje. Poslední sloupek karoserie nového kombi je sportovně skloněný, což vozu dodává dynamickou image kupé. Karoserie je dlouhá 4,71 m a je tedy o 12 centimetrů delší než předchozí generace, ale současně je asi o 10 % lehčí.

 

Zavazadlový prostor disponuje ve své rozšířené podobě objemem 1430 l - nejvíce ve třídě luxusních kombi střední třídy. V základním uspořádání je k dispozici 490 l.

 

Audi uvede na trh nový A4 Avant se dvěma zážehovými a třemi vznětovými motory.

 

Motor 1.8 TFSI 118 kW (160 k) se vyznačuje vysokou účinností, která vychází mj. z kombinace přímého vstřikování paliva do válců a přeplňování. Vrcholnou pohonnou jednotkou bude šestiválec 3.2 FSI 195 kW (265 k).

 

Motor 2.0 TDI, který má nyní nový systém vstřikování paliva common-rail, bude dodáván ve dvou výkonových provedeních se 105 kW (143 k) a později i se 125 kW (170 k). Na vrcholu nabídky vznětových motorů je vidlicový šestiválec 3.0 TDI 176 kW (240 k). V nabídce jsou šestistupňové manuální

a automatické převodovky tiptronic, ale také převodovka multitronic s plynule měnitelným převodem.

 

V průměru došlo k růstu nejvyšších výkonů u modelu A4 Avant o téměř 8 %, ale současně se spotřeba zážehových motorů snížila v průměru o 12 % a u motorů TDI o téměř 9 %.

 

Nabídka motorových verzí bude postupně rozšiřována.

 

Stejně jako v případě sedanu Audi A4 jsou i pro kombi A4 Avant připraveny nové asistenční systémy Audi parking system (usnadňující parkování), Audi lane assist (varující před nechtěným opuštěním jízdního pruhu) nebo Audi side assist (systém varující řidiče před vozidlem, které je právě v mrtvém úhlu).

 

Nové Audi A4 Avant bude možné objednávat od poloviny března a první vozy se na českém trhu objeví v květnu.

 

Import Volkswagen Group, s. r. o., Divize Audi/Public Relations,
Radlická 740/113d, CZ – 158 00 Praha 5

 

Audi je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už dvanáct let nepřetržitě rostou, v roce 2007 automobilka Audi prodala 964 151 vozů, což představuje meziroční nárůst o 6,5 % oproti předcházejícímu roku.

 

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 13 let po sobě – vloni se pro vozy Audi  v ČR rozhodlo 3340 zákazníků, což oproti 2804 vozům prodaným v roce 2006 představuje nárůst 19,1%. Audi je tak opět neúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.

 


 
 
Fotogalerie:   Vítězové ankety Zlatý volant, resp. i Zlaté oko, foto BPA - M. Straka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose