www.car.cz
 

Pepa Peták určoval tempo a veze z Chorvatska stříbro
     tisková zpráva


S dobrým pocitem a pohárem za druhé místo odjíždějí z Chorvatska domů Josef Peták a Alena Benešová. Během dvou dnů dokázali vyhrát, stejně jako celkový vítěz Juraj Šebalj, šest rychlostních zkoušek a s výjimkou prvních dvou rychlostních zkoušek patřili k těm, kteří určovali tempo soutěže.
 
Druhou etapu 31. INA Croatia Rallye zahájila posádka Hroch rally teamu vítězstvím v jedenácté rychlostní zkoušce. Pepík s Alenou ukrojili čtvrt minuty z Šebaljova náskoku po prvním dnu a od prvního místa je v tuto chvíli dělilo dvaadvacet vteřin. Do dalšího průběhu soutěže nakonec zasáhlo počasí, když se spustil déšť, ohlašovaný původně na celý víkend. To nahrávalo spíše vozům 4x4, kterým disponoval i vedoucí jezdec. Josef Peták s Alenou Benešovou proto museli na jeho stíhání zapomenout.
 
„Ráno byly první tři vložky suché, pak zapršelo a začal zmatek kolem volby pneumatik. Jednou jsme si dokonce mysleli, že soupeři mají lepší informace, když přezouvají a také jsme vyměnili slicky za media. Oni však jen měnili kolo po defektu, takže jsme si na těch mediích docela užili. Některé úseky byly mokré, někde bylo sucho. Moc jsme neztratili, ale na Šebalje bychom stejně nestačili. Pro mě byl start v Chorvatsku dobrá zkušenost s dobrým výsledkem. Jsem rád, že je auto opět bez škrábance,“ řekl v cíli Pepík, který si v závěru ještě připsal svou šestou vyhranou rychlostní zkoušku a srovnal tím krok s Šebaljovou imrezou WRX STi. Závěrečný šotolinový okruh již na pořadí dál nic nezměnil a příbramská posádka si mohla do týmové kroniky zapsat zahraniční pěkný úspěch.
 
Ve výsledcích se nedají přehlédnout ani další zástupci České republiky, vždyť Michael Honda s Jendou Tománkem dojeli na devátém a juniorský reprezentant Petr Brynda s Pavlem Paškem zůstali jen těsně za první desítkou na jedenáctém místě. Pro Hondu to znamená sedmé místo v klasifikaci evropského poháru a Brynda je devátý.
 
Cíle se po poruše nedočkal Marcel Sitník u jehož felicie nevydržel motor na třetí vložce před cílem. Nedobrovolně tak doplnil Vladimíra Barvíka, Petra Zedníka a Petra Černohorského, kteří skončili již v pátek.
 
Petákův Peugeot 306 Maxi teď čeká zasloužená ozdravovací kůra, aby se v plné síle mohl opět objevit na startu červencové Rallye Bohemia.
 
Výsledky 31. INA Croatia Delta Rallye můžete nalézt na adrese:
nebo  
 
 
Milan Hauer
Motorsport review
TISKOVÁ INFORMACE HROCH RALLY TEAMU

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose