www.car.cz
 

24 hodinovka Le Mans : Enge v poločase na čele
     tisková zpráva


Enge v poločase na čele - (13.06.04)
Posádka Tomáš Enge, Peter Kox a Alain Menu je v polovině závodu 24 hodin Le Mans na čele třídy GTS a v elitní desítce absolutního pořadí.


Závod rozjížděl Kox, který během první zastávky přišel o vedení ve třídě GTS, ale zůstal v těsném kontaktu s Corvette číslo 64. Při druhé zastávce došlo k výměně jezdců, do vozu usednul Enge, který prožil nepříjemný okamžik v zatáčce Porsche, kde dostal na oleji smyk, který ale zvládnul bez následků. Na stejném místě došlo k nehodě vozů Audi Allana McNishe a JJ Lehta. Prodrive pak provedl rutinní zastávku, při které došlo k výměně pneumatik a vyčištění vozu od štěrku.

Po osmi hodinách závodu se Engeho posádka dostala do vedení, které zvýšila až na pět kol. Jejich vůz funguje bez problémů, jedinou nepříjemností byla neplánovaná zastávka ve chvíli, kdy byl za volantem Menu. Motor vozu totiž vynechával, na vině byl kousek pneumatiky, který částečně ucpal jeden z restriktorů pro přívod vzduchu do sání motoru.

Vůz jinak funguje bez problémů, jezdci se střídají po dvou stintech (stint = jízda od zastávky k zastávce).

BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose