www.car.cz
 

WTCC 2008: SEAT Sport představil tým pro šampionát WTCC 2008
     25.2.2008 19:44 - tisková zpráva


PĚT PILOTŮ SEATU ZA VOLANTY LEONŮ TDI WTCC

WTCC: SEAT Sport představil tým pro šampionát WTCC 2008

 

  • Brněnský podnik se letos pojede 15. června

 

Před startem nové sezony světového šampionátu cestovních vozů WTCC představil SEAT Sport svůj tým. Jeho barvy bude hájit pětice továrních jezdců - Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Rickard Rydell a Gabriele Tarquini. Ti všichni v posledních letech pro úspěch SEATu na sportovním poli tvrdě pracovali, a tak jedinou adekvátní odměnou pro ně letos může být jen nejvyšší titul v šampionátu WTCC.  

 

Šéf SEAT Sport Jaime Puig, vidí celou věc jednoznačně: „Chceme být jedničkou, a proto musíme vyhrávat. Loni jsme byli titulu velmi blízko, a teď už tedy víme, že na to máme. A to je také náš cíl”.

 

Nový ročník šampionátu WTCC, který je jedním ze tří seriálů mistrovství světa FIA, vedle formule 1 a světových soutěží v rallye, začíná již 2. března 2008 v brazilské Curitibě a končí 16. listopadu v Macau. Šampionát se skládá z 24 závodů na 12 místech světa. Do seriálu se vrací Mexiko, nový je víkend v Japonsku, který dělá celý seriál ještě mezinárodnějším.

 

Pátým závodním víkendem letošního šampionátu WTCC budou klání na brněnském Masarykově okruhu 14. a 15. června 2008.

 

SEAT Leon Eurocup - nový spolucestující WTCC

 

SEAT Sport představil také nový okruhový pohár SEAT Leon Eurocup. Účastníci budou mezi sebou soupeřit s novými Leony Eurocup, a vítěz každého závodu pak bude nominován do následujícího pohárového víkendu WTCC za SEAT Sport. SEAT tak přivede do mistrovství světa 6 nových tváří.

 

S touto novou kategorií a strukturou cen může teoreticky jeden pilot absolvovat celý šampionát WTCC. Tato unikátní příležitost ukazuje SEAT jako značku, která podporuje mladé a nadějné piloty a pomáhá jim v jejich závodní kariéře. Celkový vítěz poháru SEAT Leon Eurocup dostane šanci závodit v evropském poháru, který SEAT loni a předloni vyhrál.

 

Pokračují také národní okruhové seriály SEAT Leon Supercopa, posedmé ve Španělsku a pošesté ve Velké Británii a Německu. Po celé Evropě dnes jezdí asi okruhových 200 Leonů Supercopa. Vítěz španělského seriálu SEAT Leon Supercopa bude mít také příležitost zúčastnit se závodu WTCC za volantem SEAT Leon WTCC.

 

TZ


 
 
Fotogalerie:   Tovární Clio R3 pro Josefa Sedláčka, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose