www.car.cz
 

Alternativní pohon nově i ve Sports Car Challenge 2008
     27.2.2008 16:26 - Vladimír Rožánek


Letošní ročník SCC bude opět atraktivnější o starty nových prototypů. Mezi ně patří i vozy PRC, které budou poháněny plynem. Do SCC se s nimi chystá tým Automotive 51.

 

Očekáváme, že mnichovskému týmu Automotive 51, který se letos chystá do Sports Car Challenge se dvěma vozy, se bude při jeho nově dodané technologii dařit, vždyť po Evropě jezdí mnoho závodních vozů s plynovým pohonem, ovšem v prototypech tomu tak doposud nebylo.

 

Prototypy PRC z dílny Waltera Pedrazzy, mají být osazeny motory Ford V6 3,2ltr.. Motory 3,2 litrů se ve Sports Car Challenge v minulosti již osvědčily a jezdil s nimi například vítěz jednoho z ročníků Wolgang Payr.

 

Posádka, která se usadí do těchto dvou prototypů naznačuje velmi zajímavé složení. V těchto silných prototypech se objeví již druhá žena. Do kokpitu usedne 23. letá Kati Droste, která začínala svou závodnickou kariéru v roce 1996 na motokárách, kde získala i jeden titul. Po té v roce 2004 opustila motokáry a zamířila do cestovních vozům, kde startovala se Seatem Supercopa a její starty zaznamenala i populární Mini Challenge. V loni se její zájmy ubýraly do Peugeot 207 Spider Cupu, který se jezdil v rámci závodů Le Mans Series.

 

Druhým, kdo usedne na horké sedadlo prototypu, bude Henning Noel Hagen, čímž zaznamená svůj comeback na závodní traťe. Tento 49 letý Němec se dříve proháněl ve formulových vozech F2 a F3 a nyní vycítil šanci se opět prosadit do čela středoevropského šampionátu, který má již za sebou více, jak desetiletí na závodních okruzích.

 

Aktualizovaný kalendář Sports Car Challenge 2008:

 

18-20. Dubna              Nürburgring

09-11.Května               Most

27-29. Června             Hockenheim

11-13. Července         Oschersleben

05-07. Září                   Dijon

20-21. Září                   Brno

26-28. Září                   Monza

17-18. Září                   Hockenheim nebo Brno

 

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2008

 


 
 
Fotogalerie:   Úspěšné BMW Engeho a Vojtěcha se dostalo do muzea v Lánech, foto BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose