www.car.cz
 

BRT: První test nového vozu dopadl na jedničku
     2.3.2008 22:56 - tisková zpráva


Jako jednoznačný přínos pro budoucí výsledky letošní závodní sezóny označili piloti Milan Maděryč a Thed Björk novou techniku Bohemia Racing Teamu po čtvrtečním prvním testování na Autodromu Most. AUDI A4 DTM R12 podle nich v mnohém předčí svého předchůdce z loňské sezóny s typovým označením R11. Prvotní seznámení se zcela novým vozem zhodnotili jako velice úspěšné.

 

Byť jde o vůz stejné značky, evoluce se na něm projevuje už ve vzhledu a tvaru přední masky, či aerodynamických prvků. Spoilery a deflektory z karbonu působí opět o poznání dravěji. „Musím říci, že i uvnitř je všechno jinak, než u předchozího modelu. Oba nové vozy už jsme rozebrali a zase složili a technologický posun dopředu je velice výrazný,“ řekl šéfmechanik týmu Mirek Táborský.

 

Prvního oficiálního testovacího dne roku 2008 se účastnil také Thomas Kuster, inženýr z továrního oddělení Audi Sport, který je Bohemia Racing Teamu k dispozici už od loňska a pomáhá týmovým inženýrům a mechanikům pronikat do tajů sofistikované závodní technologie vyvinuté v Ingolstadtu. Významně v boxech poťukával na display notebooku a vysvětloval podrobnosti k telemetrickým datům, která jsou týmu továrním oddělením poskytována.

 

 „Bohemia Racing Team nás už loni přesvědčil o pracovitosti a profesionalitě a osobně jsem velice rád, že dál spolupracujeme. Navázali jsme kromě pracovních už i příjemné osobní vztahy a to pak každá činnost funguje mnohem lépe,“ svěřil se Kuster.

 

Dalším cizincem, který se ve čtvrtek objevil v mosteckém paddocku, byl starý známý švédský pilot Thed Björk, který u týmu hostoval v loňské sezóně a s velkou chutí se opět vrátil. Jako první také oblékl kombinézu a po nezbytných přípravách vyrazil na trať. Vůz v plné rychlosti budil skutečný respekt nejen vzhledem, ale i akustickým projevem. Švéd absolvoval několik zastávek, při kterých konzultoval s mechaniky a inženýry naladění podvozku. Po absolvování vymezené porce okruhů se netajil nadšením.

 

„Je to skutečně naprosto odlišné od minulého modelu. Chvíli jsem si musel zvykat, ale brzy jsem se se strojem sžil. Myslím, že až budeme testovat skutečně naostro, budeme rozhodně rychlejší, než loni. Ano, budu opět  závodit v českém šampionátu v barvách Bohemia Racing Teamu, ale určitě nestihnu všechny podniky. Doma ve Švédsku jedu opět okruhové mistrovství a zároveň mne čeká i několik vybraných podniků FIA WTCC. Na spolupráci s týmem se ale rozhodně velice těším,“ řekl Thed Björk po vystoupení z vozu.

 

Také Milan Maděryč pak absolvoval několik mosteckých okruhů. Bylo viditelné, jak kolo od kola získává za volantem speciálu větší a větší jistotu. „Rozdíl je obrovský a já jsem velice spokojený. To auto dovoluje o něco víc, než předchozí model, ale vyžaduje také větší obezřetnost.

 

Tím, že je víc přetáčivé, dovoluje být rychlejší. Svým chováním je zase o něco blíž formuli. Dávám za pravdu kolegům, kteří tvrdili, že vrcholem v motorsportu je formule jedna, ale DTM je hned pod ní. Jistě, po prvním dni jsou ještě rezervy v nastavení, ale proto věnujeme testování velkou pozornost,“ řekl Maděryč.

 

Tým v přípravě na sezónu 2008 nehodlá skutečně nic ponechat náhodě a protože jak mostecká, tak i brněnská trať budou v příštích dnech  procházet rekonstrukcí povrchu, odjíždí testovat do Maďarska na Hungaroring.

 

BRT


 
 
Fotogalerie:   Ve stopě Valašské zimy 2008 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose