www.car.cz
 

V britském Silverstone oba naši jezdci na bodovaných pozicích
     tisková zpráva


Alex Martinez Mas dokončil závod na devátém místě, Tomáš Mikšovský byl jedenáctý.

Pátý díl evropského šampionátu silničních motocyklů třídy Superstock se konal na britském okruhu Silverstone. Náš tým se k tomuto podniku vydal již v úterý 8. června v podvečer. Po dlouhé cestě napříč západní Evropou a po plavbě na britské ostrovy, nastoupili naši jezdci v pátek k prvnímu tréninku a první kvalifikaci. Zatímco Tomáš Mikšovský nadále používá materiál od japonského výrobce Honda, Alex Martinez Mas nastoupil v Silverstone s motocyklem Kawasaki ZX-10R, který dostal zapůjčený od italského týmu Papa Racing, se kterým se s naším svolením dohodl na spolupráci při závodech italského šampionátu.
 
Během pátečních a sobotních tréninků a kvalifikaci bylo hlavním cílem připravit oba motocykly co nejlépe k nedělnímu závodu a při této příležitosti se pokusit vybojovat i co nejlepší postavení na samotném startovním roštu. Naše práce a výkony našich jezdců vedli k postupnému zlepšení, které se projevilo i stále lepšícím se časem na jedno kolo. Alex Martinez dokázal v sobotní kvalifikaci zajet čas 1:59,045, který ho postavil na dvanácté místo startovního roštu, zatímco Tomáš Mikšovský obsadil za čas 1:59,569 patnáctou pozici.
 
Samotný závod, který se jel v tradičním, nedělním čase, přinesl nádhernou podívanou pro tisíce přítomných a především neustále nadšených diváků. Alex Martinez celý závod, který se jel na dvanáct kol, bojoval ve skupině o 5. až 10. místo. Po strhující bitvě se v závěrečných kolech projevil handicap v kvalitě podvozku Alexova motocyklu, který mu nedovolil bojovat proti silným strojům Suzuki. Přesto dokázal Alex získat místo v nejlepší Top Ten, když dojel na devátém místě. Tomáš Mikšovský byl během úvodního kola dvakrát zbržděn chybujícími jezdci. Svou jízdu, která byla neustále na hranici 12. až 15. místa, korunoval posledním kolem, kdy těsně před cílem dokázal předjet Ducati Ayrtona Badoviniho a získat své nejlepší umístění prozatímní kariéry. Toto umístění má hodnotu pěti evropských bodů přidělovaných za jedenácté místo.
 
Náš tým nyní čeká oficiální testování továrny Honda, která pozvala všechny své týmy na okruh Monza, kde nejprve proběhne technická příprava a posléze 27. června i samotné testování motocyklů. Vedle továrních týmů ze třídy Supersport (Ten Kate Honda, Klaffi Honda a Italia Megabike) a vedle týmu Ten Kate ze třídy Superbike, se představíme společně s několika dalšími týmy Evropy. Po tomto testování je na programu již další závod Mezinárodního Mistrovství ČR, který se koná na mosteckém autodromu.
 
Alex Martinez (9. místo):
Změna motocyklu nepřinesla zrovna to co jsem očekával. Sice je motor výkonnější, ale problém je zase v kvalitě podvozku. Nevyhovuje mi toto pérování a tak snad vše vylepší změna tlumících jednotek. S výsledkem musím být, ale spokojený. Umístění v první desítce je dobré.
 
Tomáš Mikšovský (11. místo):
V prvním kole jsem ztratil, dvakrát jsem totiž musel objíždět nějaké jezdce. Jelo se mi velmi dobře. V posledním kole jsem zaútočil na Badoviniho a dostal se před něj. S jedenáctým místem jsem spokojený, je to můj nejlepší výsledek. Za tento výsledek musím poděkovat celému týmu, který dokonale připravil motocykl. Sice naší motorce stále chybí výkon, ale podvozek je naprosto vynikající.
 
Josef Kubíček (manažer týmu KL Intermoto):
S výsledkem v Silverstone jsme všichni velmi spokojeni. Dva jezdci na bodech, k tomu jednoho v desítce a druhého na hranici této desítky, to je něco, o co jsme dlouho usilovali. V Anglii se projevila soudružnost našeho týmu, který již dokáže plně využít svých schopností. Naši mechanici vedeni technickým manažerem Jirkou Látrem již velmi rychle pracují se získanými informacemi a dokáží ihned reagovat při jednotlivých zastávkách jezdce v boxech například změnou palivové mapy. Alex jel první závod na jiném motocyklu, dohoda s italským týmem zní na tři závody, nám termíny italského šampionátu nevadí a tak jsme mu tuto spolupráci umožnili. Tomáš odvedl velmi dobrou práci a ukázal, že roste ve velmi kvalitního jezdce.
 
 
 
 
 
tisk info
KL Intermoto CZECH Republic
www.klintermoto.cz
intermoto@klintermoto.cz
 
Tisková zpráva – KL Intermoto CZECH Republic

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose