www.car.cz
 

První mistrovské závody NF v zahraničí byly odvolány
     Pavel Jelínek


Letošní seriál závodů Národní formule 1400 zůstane pouze osmidílný

Seriál závodů mezinárodního okruhového šampionátu České republiky bude pro Národní formuli 1400 zkrácen z deseti dílů na osm. Informoval o tom Josef Křenek, zástupce Křenek Motorsport klub v AČR, který je koordinátorem mistrovské třídy, jenž měla do letošního kalendáře poprvé ve více než třicetileté historii zařazeny závody v cizině. Ovšem právě premiérový zahraniční podnik, jenž se měl uskutečnit první červencový víkend na chorvatském okruhu Grobnik nedaleko Rijeky, byl odvolán.

O zrušení v pořadí pátého a šestého závodu mistrovské série se postarali chorvatští pořadatelé, kteří oznámili, že Národní formuli 1400 nezařadili do chystaného podniku, jehož součástí budou také opět závody prestižního poháru Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup. "Přestože jsme se již v únoru s organizátory dohodli, potvrdili naši účast a mohli tak zařadit chorvatský okruh do mistrovského kalendáře, v uplynulých dnech při posledním dotazování v záležitosti časového harmonogramu, přihlášek jezdců a týmů a podmínek startu nám bylo nečekaně sděleno, že Národní formule 1400 do programu závodů zařazena nebyla," sdělil Josef Křenek.

"Navzdory předchozí domluvě nám bylo na vysvětlenou sděleno, že v záležitosti Národní formule 1400 nedošlo z naší strany k dostatečné komunikaci s pořadatelem a proto česká formulová Divize 3 nebyla do programu zařazena," uvedl dále Křenek a doplnil: "Navíc časový harmonogram připravovaných závodů na autodromu Grobnik je podle pořadatele tak zaplněný, že Národní formuli 1400 do něho nelze ani dodatečně zařadit."


Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose