www.car.cz
 

Jan Vonka se ohlíží za pěkným víkendem doma v Brně
     tisková zpráva


Tak poprvé za tuto sezónu jsme na závody nepřijeli unavení a nevyspaní, a to proto, že další dějství závodů FIA GT se tento víkend konalo v Brně, tedy na domácím okruhu. Stejně tak poprvé v letošní sezóně bylo celý víkend hezky, slunečno a pro jezdce možná až trochu moc teplo.
Myslím, že už nemá cenu psát o lehkém průchodu administrativní a technickou přejímkou, a tak se rovnou pustím do popisu událostí. I když zrovna na přejímkách jsme zjistili, že některé nové týmy využili blízkosti tratě od svého bydliště a přijely si do Brna zazávodit. Mluvím zejména o naší, N-GT skupině, kam přibyly rovnou tři nové Porsche. Dvě týmu Machánek Racing s posádkami Venc (CZE) - Racz (H) a Honzík (CZE) - Machánek (SVK) a třetí rakušáků Horsta Felbermayra a jeho syna.

 I když všechny jejich auta byly podstatně silnější něž náš "babička automobil", po několikáté se ukázalo, že rychlé časy nejsou ve vytrvalostních závodech všechno a neznamenají jistý úspěch. A toho využíváme my a proto stabilní, vyrovnanou, bezchybnou a houževnatou jízdou našich dvou pilotů - Jana Vonky a Mira Konopky (SVK ; toho jste již ve Vonka Racing mohli zaregistrovat na začátku sezóny ve španělské Valencii), dobrou technikou a dobrou prací mechaniků a celého týmu se podařilo všechny tyto naše největší soupeře porazit.

Cílovou rovinou projel Jan Vonka na hezkém 6. místě ve skupině N-GT a 20. místě absolutně a nechal tak za sebou tyto výkonněší vozy. Do celkového hodnocení nám byly připsány 3 body a Jan se opět posunul na bezvadnou 11. příčku, Miro je zatím 16. a Mauro Casadei (ITA), další náš týmový jezdec, na místě 17. V týmech Vonka Racing zaujmul 5. pozici.

Teď hodláme trochu odpočívat, nabrat nové síly a věnovat se přípravě závodu automobilů do vrchu "Vzhůru Farinovou zatáčkou", který je naplánován na 19.-20.06.2004, a na který samozřejmě zveme všechny naše fanoušky a příznivce M ČR závodů automobilů do vrchu.

A hned za pár dní po "Farince" snad vyrazíme na další závod mistrovství světa vozů GT, do anglického Doningtonu.

Vonka racing

támové stránky : www.vonka.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose