www.car.cz
 

Le Mans Endurance Series - čeká nás Nurnburgring
     Vladimír Rožánek


Již za čtrnáct dní čeká účastníky premiérového ročníku LeMans Endurance série další závod.
Druhý závod se jede na trati, kde jsme tento víkend sledovali náročný 24 hodinový závod. Německá trať v Nürnburgringu očekává opět hojné pole účastníků, předběžně přihlášených je 44 posádek v kategoriích LMP1, LMP2, GTS a GT.
 
Účastníci této série mají za sebou první závod, v němž dominovaly vozy Audi R8 stáje Veloqx. Zvítězili Davies s Herbertem a další pěkný výsledek vybojovali v Le Mans, kde skončili na druhém místě. Vítězná posádka z Le Mans – japonský team Audi Goh s posádkou Ara-Capello-Kristensen skončila při úvodním podniku LMES na místě třetím.
 
DOME Judd
 
První závod se obešel bez účasti českých pilotů, na tento závod na Nürnburgringu je předběžně přihlášen účastník republikového mistrovství D4 Petr Válek, a to s rakouským spolujezdcem Manfredem Juraszem. Pojedou čerstvě přestavěné Tampoli RTA 01 s motorem Alfa Romeo, rakouského, u nás velmi známého teamu Renauer Motorsport. Tato placka se v minulosti, před zákazem startu prototypů, objevovala v našem mistrovství D4, nebo sporadicky v Interserii.
 
Další známí z Interserie – Raniere Randaccio přiveze další Tampoli, ovšem s motorem Ford.
V silné divizi prototypů bude hlavním kandidátem na prvenství Audi team Veloqx, sekundovat mu budou japonský team Audi Goh, nebo posádka Zytek Engineering na stejnojmenném voze.
 
Uvidíme, na kolik bude reálný start Dallary Judd teamu Rollcentre  racing, kterou doslova na kusy rozmetal ve slavné 24 hodinovém závodě v Le Mans Martin Short. Mezi zajímavé posádky patří závodní team Creation Autosportif, se kterým pojedou Minassian s Cambbellem-Walterem na stroji DBA Zytek . Ve slabších prototypech ukáže možnosti stroje Lucchini tovární posádka, tentokráte ale, bude vůz pohánět motor Judd.
 
Mezi velkými GT-čky uvidíme několik Sallenů S7-R, naříklad Vitaphone racing, možná uvidíme i diskvalifikovaného jezdce z nedávného mosteckého závodu D4, Macieje Stanca, který by měl jet pod hlavičkou teamu Konrad Motorsport právě se Sallenem. Přihlášeny jsou rovněž dva stroje Chrysler Viper GTS. Zajímavostí je start hned tří vozů TVR-Tuscan 400R ve třídě GT.
 
My se těšíme, že snad opět uvidíme českého závodníka Petra Válka na tomto skvěle obsazeném závodě. Závody na Nürnburgringu jsou na programu již 2.-4. Července a pojede se opět 1000km.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose