www.car.cz
 

Fabie WRC se konečně dočkala. Vyhrála Sárskou rallye
     tisková zpráva


Merzig, 19. června 2004
 
PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ PRO ŠKODU FABII WRC VYBOJOVAL ARMIN SCHWARZ NA NĚMECKÉ SÁRSKÉ RALLYE
 
Armin Schwarz se Škodou Fabií WRC vyhrál s přehledem pátý podnik německého šampionátu - Sárskou rallye. Byl nejrychlejší v 15 ze 16 rychlostních zkoušek a v cíli měl jeho náskok před druhým Matthiasem Kahlem hodnotu 2m34.1s. Kahle startoval v barvách Škoda-Auto Deutschland s Octavií WRC a stejnému vozu pilotovanému Maikem Stötzelem patřila příčka třetí. Matthias zatím zvítězil ve všech podnicích německého mistrovství této sezóny a také tento víkend si připsal maximální bodový zisk.
 
Armin Schwarz: “Je to výsledek, který každý očekával a jsem rád, že jsem ho mohl potvrdit. Jelo se za sucha i za deště, díky čemuž byla tato soutěž perfektní přípravou na Německou rallye. Tyto typické tratě byly hodně podobné těm, které nás čekají v srpnu v podniku mistrovství světa. Mohli jsme tedy vyzkoušet mnoho důležitých věcí v reálných podmínkách ostré soutěže. Celkově to byl velmi dobrý víkend."
 
Pátečních 93.84 kilometrů se jelo za sucha a Armin vyhrál všech sedm rychlostních zkoušek tohoto dne. Do večerního uzavřeného parkoviště přijížděl s náskokem 1m50.9s. Sobotní měřené úseky o délce 114.26 km provázelo proměnlivé počasí od hustého deště až po sluncem zalité silnice. Armin vyhrál první dvě rychlostní zkoušky, během třetí doplatil na průtrž mračen, která ho poněkud zbrzdila. Zbylých šest měřených úseků ale opět s přehledem vyhrál.
 
Arminova účast na Sárské rallye byla součástí vývojového programu týmu Škoda Motorsport uprostřed sezóny 2004. Podobně se jeho týmový kolega Toni Gardemeister zúčastní 2. - 3. července finské Exide rallye a o týden později nastoupí do Rallye Bohemia s plnou tovární podporou Fabia WRC pilotovaná Janem Kopeckým. Do mistrovství světa se tým Škoda Motorsport vrátí během Finské rallye ve dnech 6. - 8. srpna.
 
Výsledky Sárské rallye:
1          Armin Schwarz/Manfred Hiemer       Škoda Fabia WRC     1:53:37.4
2          Matthias Kahle/Peter Göbel               Škoda Octavia WRC 1:56:11.5
3          Maik Stölzel/Thomas Windisch         Škoda Octavia WRC 1:59:54.8
 
 
Kompletní výsledky jsou k dispozici na www.saarland-rallye.de
 
 
tisk info
Media Team

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose