www.car.cz
 

Ve Farince rozhodovaly tisíciny sekundy
     Pavel Jelínek


V sobotu i neděli opět hřměly motory závodních strojů ve stoupání do Kohoutovic, tedy ve věhlasné Farince i zatáčce u lomu. Konal se již sedmý ročník závodu do vrchu, nazvaného výstižně – Vzhůru Farinovou zatáčkou.  Do jihomoravské metropole přijela většina zástupců české jezdecké špičky, i když jinak byla účast poněkud slabší, než v minulých letech. Závodu nepřálo ani počasí, i když v sobotu sprchlo jen ve druhé závodní jízdě a průtrž mračen se spustila až po skončení jízd. Zato v neděli pršelo téměř celý den.

Jinak ale na trati v úvodním dnu kralovali obvyklí matadoři . Úřadující několikanásobný mistr ovšem odjel poražen – v sobotu vyhrál Miloš Beneš před Otakarem Krámským, tedy jezdec s plackou Luchini před plackou Osella BMW. Tu Krámský již opravil po své vážné havárii v Náměšti nad Oslavou, při níž po letu vzduchem zbořil část mohutné zdi statku a předvedl i salto.
O vítězi rozhodla druhá jízda na mokré vozovce, kterou lépe zvládl Beneš. Rozdíl mezi oběma jezdci byl ale minimální – 7 tisícin sekundy!!! Třetí absolutní místo vybojoval Fajkus a medaile bramborová tedy zbyla na Milana Svobodu s formulí Reynard.

Za nimi již dojeli dva nejrychlejší vozy skupiny M David Komárek a jeho otec Josef se svými lancery, kteří byli i nejrychlejší z cestovních vozů . David měl menší problém při druhém tréninku, když v zatáčce u lomu urazil kolo, ale vše se zvládlo včas opravit.

V nedělním závodě sice vyhrál opět Beneš, ale za ním se pořadí změnilo. Mokrá trať nahrála vozům s pohonem všech kol Davida a Josefa Komárkových, kteří získali skvělé druhé a třetí místo absolutně. Za nimi skončil Fajkus a až pátý ojel Otakar Krámský.
Skupinu N vyhrál po oba dny Jiří Voves se subaru.

Výsledky závodu  jsme již  přinesli na jiném místě našeho  webu

Fotovzpomínka na Draka 2004:


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose