www.car.cz
 

Orwell Supersports Cup – placky s nádechem historie
     Vladimír Rožánek


Druhý závod má za sebou také série Orwell Supersports Cup, jenž je určena především dnes už historickým plackám, neboli otevřeným prototypům. Tyto stroje brázdily evropské okruhy v osmdesátých letech, mnozí si jistě vzpomenou na jejich účast v dřívějších ročnících Interserie, která už přes 20 let patří do programu Mosteckého autodromu.

Už tehdy byli k vidění někteří dnešní jezdci, kterým už ale od té doby nějaká ta vráska na čele přibyla.

Mezi tyto matadory rychlých závodních strojů patří Němec Peter Hoffmann se strojem McLaren M8F, dalším je Dieter Riegl s vozem Lola T294, nebo Horst Deutsch s TOY SC 206. V sérii startují auta převážně dvoulitrová, ale výjimkou není ani 8,4 litrový McLaren M8F. Jezdci také bojují v předepsaných divizích, kterých je 5, rozděleny jsou podle objemu motoru a stáří jednotlivých vozů.

 

V druhém závodě Orwell Supersport Cupu vyhrál trénink Angličan John Grant s Chevronem B19. V samotných závodech už se mu tak nevedlo. V prvním závodě ještě dojel druhý, při druhém skončil  na místě 18.

 

Výsledky Magny Course Francie:

 

1.závod

 

1. John Burton GB – Chevron B 26

2. John Grant GB – Chevron B 19

3. Peter Schleifer D – Lola T222

 

2. závod

 

1. Peter Schleifer D – Lola T222

2. John Burton GB – Chevron B 26

3. Silvio Kalb D – Marsch 76 S

 

Další závody uvidí diváci už tuto sobotu a neděli na Jan Wellem Pokal Nürnburgring v Německu. Mezi přihlášenými jezdci, kterých je 40, figuruje i 16 jezdců z Německa a velkým favoritem je domácí Schleifer s Lolou T222, která disponuje obsahem 8600ccm.

 

Vláďa Rožánek, www.car.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose