www.car.cz
 

Policie dohlížela na tréninky Janáka i dalších v ulicích Monte Carla
     23.5.2008 09:13 - tisková zpráva


22.05.2008

Dříve než dnes jezdci Porsche Mobil 1 Supercupu vyrazili do volného tréninku, postarali se o menší rozruch v ulicích Monte Carla. K tomu, aby se vůbec dostali na trať, museli ujet několik set metrů po hlavní silnici. Proto byla nevyhnutná asistence policie, jenž odkláněla dopravu. Běžnou dopravní špičku v Monte Carlu tak dnes zpestřila flotila nádherných vozů Porsche, což byla pro tamní obyvatele opravdu netradiční podívaná.

Čtrnáctá tréninková příčka Jiřího Janáka nijak zvlášť nepřekvapila, i když zjistil, že jeho loňská premiéra byla přeci jen k něčemu dobrá. „Hned od prvních kol jsem jezdil o mnohem rychleji než minulý rok. Je znát, že už jsem tu alespoň jednou jel. Rozhodně však nemám šanci na takové jezdce, kteří tu už jedou třeba po desáté,“ poznamenal Jirka Janák.

A takoví borci nejsou v startovní listině žádnou raritou. „Nejviditelnější“ však rozhodně bude nejstarší z rodinné trojice Blekeemolenů. Startovní rošt nejtěžšího světového okruhu v neděli opustí již po třicáté! Mimochodem, o toto jubileum se Michael Blekeemolen rozhodl podělit opravdu originálním způsobem – jeho vůz bude mít speciální polep.

Podle očekávání odhalil trénink několik nedostatků na Porsche Jirky Janáka, jenž budou mechanici Schnabl Engineering odstraňovat v průběhu noci. „Vůz nejede nejhůř, ale musíme odstranit nedotáčivost v pomalých zatáčkách,“ upřesnil Jirka, kterého „dostaly“ zejména zdejší jezdecké extrémy, jenž běžný smrtelník nikdy nezažije: „Je to úžasný pocit, když se řítíme z tunelu rychlostí 220 kilometrů v hodině a brzdíme asi na 50-tku na první rychlostní stupeň.“

Našeho závodníka zítra čeká opravdu nabitý den. Již v 9.30 bude muset všechny své síly a schopnosti koncentrovat na dosažení co nejlepšího času v kvalifikaci, jenž bude pro tentokrát opravdu rozhodujícím momentem. Kromě toho, ho v průběhu dne čekají i mediální povinnosti. Diváky TV NOVA bude podrobně seznamovat se zdejším okruhem zpoza volantu Porsche Cayenne. Toto bleskové resumé z nejslavnějšího okruhu na světě pak TV NOVA nabídne divákům krátce před nedělním startem F1. Jiří Janák se na obrazovkách nejsledovanější české televize objevil letos již několikrát, aby divákům, jako jediný Čech v Porsche Mobil 1 Supercupu, přiblížil světové i evropské okruhy.

PR

 

www.jiri-janak.com


 
 
Fotogalerie:   WSBK Brno 2007 od Jirky Navrkala - I.část

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose