www.car.cz
 

Misano : Vršeckého misanské galapředstavení! Jasné zlato.
     24.5.2008 19:51 - tisková zpráva


Výkon na hranici dokonalosti předvedl v dnešním pohárovém závodě v Misanu David Vršecký. Vedoucí muž průběžného pořadí odsoudil zbytek startovního pole do role statistů, když zvítězil s náskokem takřka deseti sekund před Antoniem Albacetem. Triumf Buggyr podtrhnul třetím místem úřadující mistr Evropy Markus Bosiger.


Milovnici thrillerů a dramatických záplatek se museli při pohledu na famózní výkon Vršeckého tak trochu nudit. David využil nejvýhodnější startovní pozice, kterou mu poněkud paradoxně zajistilo druhé místo z kvalifikace.

Od první zatáčky pak bylo zřejmé, že si roudnický trucker jede pro jedenácté vítězství ve třídě Race Truck a celkem patnáctý triumf své truckové kariéry. "Prvních pět kol to nebylo tak jednoznačné. Antonio se snažil, brzo jsem se ho setřásl," popisoval David průběh první části závodu. V dalších kolech pak jeho náskok narůstal.

"Sledoval jsem vývoj závodu. Kdyby jel Markus druhý, asi bych zvolnil. Není nad to projet cílem v těsném závěsu. Druhý byl ale Antonio, takže jsem podobnou motivaci jaksi postrádal," řekl po dojezdu Vršecký, který se vede s náskokem 18 bodů před Bosigerem, zatímco třetí Albacete ztrácí 24 bodů.


Markus Bosiger se dostal po startu na třetí místo a zbytek závodu sváděl boje s Albacetem. Španělský trucker nakonec tahal za delší konec. "Antonio jel na samé hranici možností. Musím se připravit na zítřek, rezervy vidím hlavně v měřeném tréninku."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Enge a spol. na 24h Nürburgringu 2008, foto týmu BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose