www.car.cz
 

Stříbrné šípy znovu v akci a vítězně
     25.5.2008 08:56 - Vladimír Rožánek


Group C / GTP Racing jsou takové historií vonící závody, ovšem výkonné agregáty těchto motorů na výkonu nic neztratily. Léta bývaly tyto stroje vidět jen za kanálem La Manche, ale dnes se Group C Racing podívá občas i do dalších zemí, jako to bylo i u prvního letošního klání ve Spa.

Tyto krásné stroje plnily ochozy nejednoho evropského autodromu a v dobách své největší slávy i startovní rošt Interserie, která v době svou koncepcí sloužila k tréninkům velkých týmů na závody MS, ale také k pronájmu drahé techniky soukromým jezdcům.

Nyní v Group C Racing nalezneme vozy Sauber Mercedes C9, Jaguar XJR9-12, Ecosse, Chevrolet G 84, různé modifikace prototypů Spice, ale i Porsche 962C a její novější sestry.

A právě Mercedes C9 zaznamenal letos návrat k závodům. Rob Sherrard a Wayn Park vyhráli dlouhý závod ve Spa, ve kterém se nejen střídají za volantem minimálně 2 jezdci, ale také se tankuje, a tak na řadu přichází i závodnická taktika.

První se vždy jezdí supersprint na ca. 50min., ve kterém si nejlépe na známé trati ve Spa vedl Justin Law s Jaguárem XJR12.

Výsledky Group C Racing ve Spa:

Supersprint:

Justin Law - Jaguar XJR 12

David Hard - Porsche 962C

Peter Sowerby - Nissan R90C

Dlouhý závod:

Sherrard/Park - Sauber Mercedes C9

Sowerby/Lockie - Nissan R90C

David Hard - Porsche 962C

Nyní uvidí Group C Racing návštěvníci 24 hodinového závodu Le Mans, kde tento závod bude spolu s dalšími tvořit doprovodný program.

Vláďa Rožánek

foto©Group C Racing


 
 
Fotogalerie:   Dvoulitry z divize 2 © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose