www.car.cz
 

24h Nürburgringu: Pro Engeho posádku byl maraton kvůli dlouhé opravě jenom test
     25.5.2008 20:58 - tisková zpráva


24h Nürburgringu: Pro Engeho posádku byl maraton nakonec hlavně test

Premiéru Tomáše Engeho ve 24h Nürburgringu zásadně ovlivnily kolize zapříčiněné jinými jezdci. S kolegy Karlem Wendlingerem, Robertem Lechnerem a Stefanem Mückem skončili v poli poražených, když přibližně polovinu německého maratonu strávili opravami svého Astonu Martin DBRS9.

Vůz byl několikrát poničen po úderech od soupeřů. Do závodu na klasické, přírodní trati vyrážel kvartet jako sedmý z 230 startujících.

Tomáš Enge: "Naše posádka byla zcela nová a zároveň to pro nás byl hodně těžký závod. Hlavně proto, že jsme doplatili na rány od našich soupeřů. Rozhodující roli sehrál úder od jedné fiesty v úvodu maratonu. Byl to teprve třetí „stint“ závodu, kdy byl za volantem Stefan. Dostal ránu na kolo. Nabrali jsme velkou ztrátu, na kterou bohužel navázaly i další. Opět především kvůli nepozornosti jiných závodníků. Vůz navíc nefungoval tak dobře jako před srážkou.

Kvůli všem těmto problémům jsme nakonec ztratili asi polovinu závodu. Já sám jsem odjel jen dva „stinty“, čili přibližně dvě a půl hodiny. Jakmile jsme věděli, že nemáme šanci bojovat o umístění, vzali jsme zbytek maratonu jako jeden velký test pro příští ročník závodu. Na okruhu zůstanu až do večera, chci v televizi sledovat největší formulový závod na světě 500 mil Indy. Domů se vydám až poté.“
www.tomas-enge.com

Výsledky, 24h Nürburgringu
1. Bernhard, Lieb, Dumas, Tiemann (Porsche 911 GT3RSR) 148 kol za 24:03:48,494
2. Hahne, Haarmann, Krumbach, Kaffer (Porsche 911 GT3-MR) -1 kolo
3. Heyer, Schmitzová, Abbelen, Althoff (Porsche 997) -3 kola
149. Enge, Mücke, Wendlinger, R. Lechner (Aston Martin DBRS9) -67 kol


Vše na: www.24h-rennen.de

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Enge a spol. na 24h Nürburgringu 2008, foto týmu BPA

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose