www.car.cz
 

Bridgestone bude z Boru zásobovat střední a východní Evropu
     26.5.2008 21:19 - tisková zpráva


Denní obrat může dosáhnout až 60 000 pneumatik

Více než milion pneumatik pojme nové Východoeropské logistické centrum (ELC) společnosti Bridgestone Europe, které se svým partnerem, společností Fiege, otevřela v minulých dnech v zápodočeském Boru.

Na dvě stovky zaměstnanců se v tomto velkoskladu stará o 2000 různých položek. Jsou mezi nimi pneumatiky pro osobní a nákladní automobily, autobusy, motocykly, traktory a další zemědělské stroje.  Rozpětí jejich rozměrů je úctyhodné: od průměru 39 cm pro motocykly sahá až po 198centimetrové kolosy pro zemědělské stroje. Průměrný denní obrat činí 38 000 pneumatik, ve špičce až 60 000 kusů.   

Kamiony s pneumatikami odjíždějí z Boru do regionálních distribučních center firmy Bridgestone v Polsku, Itálii, Maďarsku, Rumunsku, Belgii, Německu a Rakousku. Podobně se z Boru rozvážejí pneumatiky i v rámci České republiky tak, aby byly u příjemce nejpozději následující den.

První etapa výstavby ELC v Boru, který se nachází přibližně 20 km od německo-české hranice, byla uvedena do provozu v září roku 2006 poté, co byl za pouhých sedm měsíců vybudován areál o rozloze 54 000 m2. Bor byl zvolen právě pro svou strategickou pozici, kdy je schopen obsluhovat jak západoevropské trhy, tak i rychle se rozvíjející trhy střední a východní Evropy. V roce 2007 se společnost rozhodla areál rozšířit o dalších 16 000 m2, aby pokryla zvyšující se poptávku po zimních pneumatikách. Tato etapa byla završena právě v uplynulých dnech.

Jens Fiege, CEO společnosti Fiege, a pan Yves Kerstens, viceprezident oddělení Supply Chain společnosti Bridgestone Europe, při slavnostním otevření centra vyjádřili radost z rozvoje vztahů mezi oběma dlouhodobými partnery a z dosažených výsledků, zejména pak z otevření skladu pneumatik v Boru. 

Ve svém projevu pan Kerstens uvedl: „Mám velkou radost z výsledků, jež byly v tomto směru dosaženy ve spolupráci se skupinou Fiege. V roce 1978 se Bridgestone stal prvním logistickým partnerem společnosti Fiege v Německu a dnes je Fiege naším hlavním dodavatelem služeb v oblasti střední a východní Evropy, včetně provozních skladů v Německu, Maďarsku a Česku, a rovněž i prvním partnerem, který zajišťuje přeshraniční dodávky


PR


 
 
Fotogalerie:   Krásné autobusy na výstavišti (BMUE 08), foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose