www.car.cz
 

Valašský klobúk i pro jezdce NF k vyplnění pauzy
     tisková zpráva


Závody do vrchu jako Memoriál Lukáše Romofa

Valašský klobúk můžou jezdci Národní formule 1400 využít k vyplnění pauzy

Tříměsíční pauzu, která po zrušení závodů na chorvatském okruhu Grobnik-Rijeka vznikla v seriálu mezinárodního okruhového šampionátu České republiky pro Národní formuli 1400, můžou jezdci vyplnit startem v jednom z podniků vrchařského mistrovství. V polovině července se účastníkům okruhového šampionátu nabízí závody Valašský klobúk, jejichž součástí bude Memoriál Lukáše Romofa.

Právě vzpomínce na loni tragicky zesnulého devatenáctiletého jezdce z Hradce Králové bude v rámci šestého mistrovského podniku věnována samostatná klasifikace skupiny Národní formule 1400, ve které bývalý motokárista Lukáš Romof v uplynulém roce poprvé startoval na okruzích i v závodech do vrchu. "K vypsání memoriálu jsme přistoupili po dohodě s Lukášovým otcem," uvedl předseda pořádajícího automotoklubu a zároveň ředitel mistrovského klání Adolf Fešárek. "Podobně jako na okruzích se jezdci Národní formule 1400 můžou zúčastnit Valašského klobúku za zvýhodněných podmínek, navíc v rámci memoriálu budou pro nejrychlejší borce připraveny netradiční hodnotné ceny," doplnil Fešárek.

Pořadatelé vsetínských závodů do vrchu předpokládají, že zpestřit neplánovanou delší přestávku v okruhovém mistrovství se rozhodne větší počet jezdců Národní formule 1400 a na 3100 metrů dlouhou trať se čtrnácti zatáčkami a převýšením 210 metrů vyjede minimálně polovina stálých účastníků okruhového seriálu. "Startovat by měla téměř celá domácí špička. Máme již přislíbenou účast Igora Lešinského, Lubomíra Poláška, Lumíra Firly seniora a Davida Palmiho," prozradil Adolf Fešárek s tím, že účast dalších jezdců je ještě v jednání.

tiskinfo
Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose