www.car.cz
 

Nutrend racing team na startu „Ústecké 21“ se třemi vozy
     26.5.2008 22:03 - tisková zpráva


Malebné městečko Ústí nad Orlicí hostilo o tomto víkendu v pořadí již druhý podnik seriálu Mezinárodního Mistrovství České republiky závodů automobilů do vrchu. Tento, jezdci velmi oblíbený závod je proslulý především dobrou organizací a výborným zabezpečením tratě.

Nutrend racing team se na start „Ústecké 21“ postavil hned se třemi vozy. Ve skupině E1 volných cestovních vozů odstartoval již tradičně Václav Janík se speciálem BMW 320 JSP a ve skupině A, s vozy BMW M3 E36, Lukáš Kresta a Jan Kobrle.

Václav Janík, který startoval v jezdci nejpočetněji obsazené skupině, dokončil sobotní závod na celkové čtvrté příčce skupiny E1+2000. Konkurenci ve skupině zvedlo zejména zařazení závodu do poháru FIA a bohaté startovní pole skupiny E1 tak obohatila jezdecká jména jako Georg Plasa, Felix Pailer, Herbert Pregartner a další.

Lukáš Kresta i Jan Kobrle si postupně zvykali na technicky velmi náročnou trať, na níž startovali  poprvé. Oba jezdci dokázali svůj čas po každé jízdě hned o několik vteřin vylepšit. Lukáš Kresta si tak ze sobotního závodu odvážel body za čtvrté místo ve skupině A+2000 a  Jan Kobrle musel pro poruchu vozu ze sobotního závodu odstoupit.

Nedělní závod pak Václav Janík dokončil na šestém místě skupiny E1+2000, Lukáš Kresta  získal šesté místo ve skupině A+2000 a Jan Kobrle ve stejné skupině zajel pátý čas.

Náročná série závodů bude pokračovat i o následujícím víkendu. Evropská špička jezdců se sejde na domácí trati Ecce Homo Šternberk. Zde za Nutrend racing team nastoupí Václav Janík s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII, David Grézl s vozem BMW M3 a Karel Hubáček na voze BMW 320JSP.

Tímto vás všechny co nejsrdečněji zveme!

V. Janík a spol.


 
 
Fotogalerie:   Sobota na Ústecké 21 od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose