www.car.cz
 

Andrea Toušková (15) z Děčína nováčkem v týmu FGR 07
     5.5.2008 09:23 - tisková zpráva


Eurowag Junior Racing tým odstartoval novou sezónu motocyklových závodů prvním závodem IDM na Lausitzringu

Česká republika má díky Eurowag Junior Racing týmu další talentovanou slečnu ve světě závodních motocyklů

Neratovice 28.4. 2008

Úspěšný týmový manažer Jiří Šrámek,panerai replica watches který v loňské sezóně úspěšně vedl český tým FGR 07 Team s motocyklem české konstrukce a motorem FGR 125 GP, a který se např. účastnil na divokou kartu i závodu MS Cardion AB Grand Prix České republiky v Brně, vstupuje do sezóny 2008 s vlastním týmem. Vrátil se tak ke své původní myšlence Šrámek racing promotion - tedy vybudovat motocyklový tým pro úspěšnou reprezentaci mezi evropskou špičkou a s ambicemi na start v GP na divokou kartu.

Díky hlavnímu partnerovi - firmě W.A.G. minerální paliva, a.s. a jejímu projektu EUROWAG, startuje v letošní sezóně ambiciózní Eurowag Junior Racing tým s dvěma velmi talentovanými piloty.

Známější tváří je patnáctiletý Karel Májek, který se vloni úspěšně kvalifikoval na GP v Brně a v samotném závodě ve třídě 125 ccm na sebe dostatečně upozornil nebojácnými souboji s mnohem zkušenějšími soupeři, a přestože jej zklamala technika a závod nedojel, sklidil zasloužené ovace diváků.

Jeho týmovou kolegyní bude talentovaná mistryně Evropy a ČR v minibike patnáctiletá Andrea Toušková z Děčína, která bude ostatním startujícím mladíkům náročným soupeřem.

Eurowag Junior Racing tým si stanovil nemalé cíle - na domácím Mezinárodním mistrovství ČR (MČR) bojovat o místa nejvyšší a v seriálu IDM se prosadit do první dvacítky. Další významnou ambicí je při získání divoké karty (wild card) kvalifikovat se a zajet co nejlépe domácí GP v Brně. Oba jezdci budou mít k dispozici závodní stroje Honda RS 125 s různými úpravami.

Prvním závodem, kde se představil Eurowag Junior Racing tým, byl závod série IDM na Lausitzringu (26.- 27.4.)

Na ten se Eurowag Junior Racing tým pilně připravoval: Andrea Toušková již testovala techniku a vychytávala mouchy od února, Kája Májek zatím pracoval na své fyzické kondici a díky zpoždění dodávky nového závodního motocyklu poprvé zasedl za jeho řidítka až při testech 14. dubna… Toto zpoždění v testování a handicap ale jako již ostřílený pilot s podporou týmu zvládnul.

Na startovní listině bylo pro první IDM závod přihlášeno neuvěřitelných 53 jezdců! Samotného závodu se však mohlo zúčastnit maximálně 46 závodníků (= maximální propustnost tratě), kteří prošli kvalifikačním sítem. To znamená, že v těžké konkurenci je kvalifikace do závodu stejně urputný boj s časem a soupeři jako závod samotný.

Své nesporné kvality prokázala Andrea, která během testů jela precizní jízdy a zajela čas na úrovni cca 20. místa z loňského roku.

Nepříznivé počasí nadále potrápilo všechny jezdce - i pátek pršelo a suchý trénink se konal až v odpoledním čase. První kvalifikační jízda přinesla hromadný pád asi 6 jezdců na olejové stopě, která také postihla našeho Káju Májka… Česká pilotka Eurowag Junior Racing týmu Andrea Toušková měla více štěstí a zajela nakonec 18. místo.

Druhé kvalifikace proběhla již bez problémů a Andrea se díky zlepšení svého času posunula o jednu pozici na místo 19. - do 5. řady na startu. Kája se stále zlepšoval a nakonec mu patřila 33.pozice - tedy 9. řada startovního roštu.

Smolná daň nováčka v úvodním závodě IDM si nakonec vybrala pilotku Eurowag Junior Racing týmu Andreu Touškovou - během raního warm upu měla Andrea pád, který skončil zlomeninou levého zápěstí. Její týmový kolega Karel Májek si pak v závodě vylepšil svou startovní pozici a dojel na 26. místě.

Navzdory nedostatku času na testování se dá v souvislosti s tímto závodníkem hovořit o spokojenosti s dosaženým výsledkem v prvním závodě, byť ambice jsou mnohem větší. Andrea Toušková bohužel do bojů nezasáhla a v současné době ji místo závodění čeká operace a léčba… ale navzdory této komplikaci se již nyní těší na příští závody, kde má v plánu pořádně prohnat většinovou mužskou část závodního pole.

Budeme tedy držet palce oběma talentovaným pilotům Eurowag Junior Racing týmu a Andree přejeme brzké uzdravení.
rolexrep.net



Dan Spyke Kadlec, PR manager
Jiří Šrámek, team manager

 
 
Fotogalerie:   Josef Král s f BMW na Oserschlebenu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose