www.car.cz
 

Dakar 08: Rozjetý Aleš Loprais v Rumunsku po závadě klesl
     22.4.2008 10:49 - tisková zpráva


Druhá etapa Středoevropské rallye přinesla technicky mimořádně náročnou trasu v horách nad Baia Mare. Posádka Aleše Lopraise v ní musela řešit drobné technické problémy a propadla se na průběžné 11. místo se ztrátou půl hodiny na Hanse Staceyho.

Pořadatelé do druhé etapy nachystali dva 76kilometrové horské okruhy s velmi rozbitým povrchem a plné technicky náročných pasáží, velkých změn nadmořské výšky a rozbitých cest přes horská řečiště.

Alešova posádka do ní výborně odstartovala, průběžně stáhla Staceyho náskok na zhruba 20 sekund (Stacey odstartoval minutu před Alešem), ale poté ji na dvacet minut zastavila porucha na jednom z ventilů vzduchového systému. "Nešla ovládat spojka ani brzdy, takže jsme museli zastavit. Milanovi Holáňovi se naštěstí podařilo problém včas najít," řekl v cíli Aleš Loprais.

K dovršení smůly za chvíli naše posádka "udělala" kolo a výměna pneumatiky zabrala další čtvrthodinu. Během této doby se před Aleše dostala asi dvacítka posádek, jejichž předjíždění na úzkých horských pistách bylo velmi náročné. "Škoda, měli jsme to rozjeté na vítězství v etapě. Ale není všemu konec, protože vidíme, že dnes již Staceymu rychlostně bez problémů dokážeme stačit."

Po nutné polední údržbě v servisní zóně v Baia Mare vyrazila naše posádka na odpolední okruh, bohužel zkrácený následkem havárií několika osobních vozů na trase. V odpolední části obsadil Aleš Loprais 2. místo s minutovou ztrátou na Staceyho. "Museli jsme startovat zezadu a zdrželo nás obtížné předjíždění asi šesti soupeřů, mohlo to být ještě lepší," dodal v cíli Aleš.

Etapu poznamenala řada odstoupivších nejen v kategorii kamionů. Havárii prodělal André Azevedo na druhé Tatře, jehož časová ztráta se protáhla ještě víc než Alešova.

Třetí den je na programu stejná skladba jako dnes a poté navíc dlouhá spojovačka zpět do Maďarska do Debrecínu. Celý článek (výsledkové tabulky) ...

Loprais Tatra Team
http://loprais.cz/
 
 
Fotogalerie:   Central Europe Rally 2008 - automobily, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose