www.car.cz
 

AUTOSLIDE premiérově v České republice se pojede v lednu 2009
     7.5.2008 11:46 - tisková zpráva


AUTOSLIDE zamíří taky do České republiky
Místo a datum konání - Areál Zlaté Přilby Pardubice 10.1.2009


AUTOslide – závody aut na ploché dráze,každoročně otvírají motoristickou sezonu a to v lednu. Zároveň je tak trochu vánočním motoristickým dárkem pro všechny fanoušky motoristického sportu. Novinkou je,že v roce 2009 se uskuteční poprvé i v Pardubicích v ideálním plochodrážním areálu a to 10.1.2009.

Lednový termín je určený pro jednotlivé mistry volantu různých druhů motoristických disciplín: autokros, rally rallycross, PAO, PAV respektive i jiných motoristických disciplín, kteří by si dokázali na uvedenou akci zabezpečit potřebnou techniku.

Prostředí plochodrážního oválu je prakticky neznámou pro kteroukoliv uvedených disciplín, takže se nedá říct,že někteří jezdci z nich by byli předurčeni za favority. O to jsou samotné souboje dramatičtější a určitě je velmi zajímavé sledovat, který ze závodních stylů vyjde v souboji vítězně.Rozdělení závodníků je velmi jednoduché a to ve dvou divizí.

Ta první tkz.“dvojkolky“ vozidla s pohonem na jednu nápravu a druhou jsou tzv.“čtyřkolky“ vozidla s pohonem na dvě nápravy. Závodníci absolvují jízdy na čtyři kola ve čtveřicích dle rozpisu jízd. Jednotlivé jízdy budou hodnoceny bodově za umístění: 1.místo 3 body, 2.místo 2 body, 3. místo 1 bod a 4.místo nula bodů. Závodníci budou startovat ve třech rozjezdech.

Do celkového hodnocení se započítávají dva nejlepší výsledky. V případě rovnosti bodů rozhoduje lepší třetí výsledek, dále vzájemný souboj, počet prvních míst, počet druhých míst. V případě, že nerozhodnou tyto body následuje dodatková jízda. Prvních šest závodníků, kteří dosáhnou v bodovaných rozjezdech nejvyšší počet bodů , budou absolvovat finálovou jízdu, která určí pořadí na stupních vítězů. Při rovnosti bodů bude rozhodovat vyšší počet lepších umístění a dále umístění ze vzájemných soubojů.

V rámci exhibice se představí i buginy - autokrosové speciály, které startují stíhacím způsobem to znamená, že startují ve dvojicích každý z protilehlé rovince.

AUTOslide se svým zaměřením je ojedinělý ve střední Evropě. Proto se každoročně scházejí na AUTOslide v přímých soubojích jezdci, vítězi vícerých republikových mistrovství, téměř ze všech automobilových disciplín: jezdci okruhový, rally, autokrosový, rallycrossový a vrchaři např.: Tom Kotek ( CZ), Roman Častoval ( CZ), Tomáš Hurt ( CZ), Marek Zeman (CZ), Josef Petrík (CZ), Martin Švábenský (CZ), Josef Móricz (HU), Zhltán Simon (HU), Karol Šedivý (SR), Roman Vlčko (SR), Ján Beckert (SR), Karol Šedivý jun.(SR), Igor Drotár (SR), Roman Blaško (SR), Jozef Zimerman ( SR), Milan Troška (SR)…

Závody si našly za krátkou 5-ti letou historií širokou diváckou motoristickou základnu o čem svědčí i každoroční počet návštěvníků AUTOslide v Žarnovici, který se pohybuje kolem 15000 návštěvníků. Věříme,že i v Pardubicích si AUTOslide získá své fanoušky, kteří vytvoří výbornou diváckou kulisu a neopakovatelnou atmosféru pro jezdce. O burcování a dobrou náladu se budou starat také skvělí moderátoři.

Víc informací: www.autoslide.cz


 
 
Fotogalerie:   Autoslide 2008, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose