www.car.cz
 

Beroun : Dosti komplikované zahájení premiérového ročníku M ČR amatérů
     23.4.2008 12:14 - tisková zpráva


Beroun rozjel vrchařskou sezónu

Horší zahájení premiérového ročníku M ČR amatérů nás ani potkat nemohlo. Přesně v době uzavření tratě se spustil hustý déšť, který nás provázel po celý den. Nepomohlo nám ani to, že jeden jezdec při příjezdu do depa, těsně před uzavřením tratě poslal svůj vůz hned v prvé zatáčce do hlubokého příkopu. Případ tak musela řešit policie a start se musel posunout.

M ČR FAS – naprosto se potvrdilo to, před čím jsem předsedu kopcové komise varoval, že rozdělení seriálu na malý a velký je nesmysl. Výsledkem byla účast 22 vozů…..

Pouze ve sk. SP a E1 došlo k soubojům několika jezdců. Skupinu SP vyhrál po oba dny překvapivě Jiří Los jr. A i jeho umístění absolutně je velmi slušné. Jezdci Dekra Racing Teamu zajeli standardně dobře a prostřídali se na bedně.

Nepříjemná byla havárie Lukáše Vojáčka, který vylétl ve velmi rychlé cílové zatáčce a doslova přeťal strom. Naštěstí byla na stromě pneu z UNC, která zabránila větším následkům. Lukáš byl pouze otřesen a po prohlídce lékařem propuštěn.

Ve skupině E1 se objevilo několik nových vozů. Milan Boháč představil krásné cupové Clio, nováček na kopcích, Vít Novotný zajížděl se svým Pick- upem také solidní časy. Velmi pěkně připravil tým 3L další Pick-up, tento vodila po kopcích dříve Martina Straková.

Saxo Cup – na start se postavilo osm jezdců, většinou pozvaných hostů. V sobotu zvítězil zkušený Josef Stočes, dokonce skončil na pěkném čtvrtém místě této nabité skupiny. Druhý skončil nestárnoucí jezdec a novinář, Dalibor Janek a třetí byl Aleš Polanecký, který zde měl závodní premiéru.

Bohužel dva vozy těžce havarovaly na nejrychlejších úsecích tratě. Mojmír Pribula vylétl na obávaném horizontu a vůz se snad do dalšího závodu povede opravit. Hůře dopadl Libor Durlin, který poslal vůz přes boudu v cílové zatáčce /vůz je na odpis/.

V neděli zvítězil překvapivě Roman Skamene, který sváděl souboje o desetiny s legendou rally, Václavem Blahnou. Třetí byl s mírným odstupem Petr Kotvald.

Třída SE-1400 – Zde se jasně ukázalo, že této třídě budou vévodit vozy Suzuki Swift. V sobotu bylo pořadí V.Suk, T.Mach a A.Eliáš. V neděli se Tonda Eliáš omluvil pro zdravotní problémy, tak třetí místo obsadil P.Pošmourný se Škodou 130. V. Suk kraloval po oba dny.

Třída E1-1400 – V této třídě se sešlo několik předních jezdců z různých seriálů. V. Suk jr. Z Carbonie, M. Andruchovič z Trioly, R. Mach z Berg- Trophy a J. Trnka z MČR. Bohužel Milan Andruchovič hned v prvém tréninku vylétl v rychlé cílové pasáži a těžce poškodil svůj speciál.

Dle předpokladů kralovala dvojice ultralehkých vozů Suzuki Swift. Jan Trnka se Škodou Felicia Kitcar, upravené pouze ve sk. A nestačil. V neděli překvapil třetím místem J. Loffler na Škodě pick up. V neděli byl rozdíl mezi Sukem a Machem v součtu pouhých 7 desetin.

Třída SE-1600 – Příjemným překvapením byla účast dvojice předních jezdců Berg- Trophy, M. Milanowského a L. Azsotha. Ošekával se souboj s pravděpodobným favoritem třídy R. Chamolou. Ten však v sobotu chyboval a bylo z toho pouze 5. místo. Své kvality potvrdili výše jmenovaní jezdci a obsadili první dva posty. V neděli již Radek nenechal nikoho na pochybách a zvítězil, s mírným odstupem byl druhý, dobře jedoucí, Lubomír Mergl.

Třída E1-1600 - Tady byla slabší účast a souboje o vítězství sváděli J. Zachata na replice Citroenu Saxo Kitcar a zkušený R. Kudr na Škodě Pick up. Příjemným překvapením byly časy 14leté Romany Molochové, která jezdila pod dohledem svého otce. Ani ona se však neubránila chybě v sobotním náročném počasí a v poslední jízdě skončila v příkopu.

SE-2000 – V této třídě nebyl jasný favorit. V sobotu svedla souboj o vítězství tato trojice P. Fišer, J. Šmied, L. Machek, který nakonec vyhrál. V neděli ho po těsném souboji přeskočil J. Šmied.

E1-2000 – Také zde byla velmi kvalitní a početná účast. Překvapil Jakub Choura na Oplu Astra z týmu P. Benedikta a po oba dny kraloval. Pěkné byly souboje o druhé místo mezi juniorem Davidem Nešporem a veteránem Tomášem Hankem.

Pro zajímavost, David jel s Cliem, se kterým Tomáš léta brázdil naše kopce. Nakonec Tom oba dny Davida porazil, v sobotu to bylo ale těsně. Všichni tři jezdci slíbili účast na většině našich kopců.

SE+2000 – Opět velmi bohatá účast. Po tréninkách se ukázalo, že Aleš Komárek má své Mitsubishi Evo IX velmi pěkně připravené a po oba dny jasně kraloval. O další pozice sváděli souboje jezdci J. Kalista, J. Hák, M. Kožmín, T. Marčík a V. Kunst, vesměs na vozech Evo a STI.

E1+2000 – Zde naopak bylo 7-8 jezdců, kteří mohli pomýšlet na vítězství. Ovšem horký favorit Ondra Fencl svou Corvette v sobotu raději, vzhledem k počasí odstavil. Na dešti tak vyhrál Patera, příjemně překvapil se zadokolkou J. Kobrle a pěkný výkon podal K. Boura. V neděli již opanoval třídu Ondra, ovšem druhý K. Boura moc neztrácel.

H-1300 - solidní účast krásných aut slibovala napínavé souboje o vítězství. Škoda poruchy vozu A. Muzikanta. V sobotu vyhrál P. Kolář srov. A v neděli mladý R. Bořke. Po oba dny se dostal na bednu i nestor závodních tratí Josef Srnský.

H-1600 – při slabší účasti dokončili sobotní závod pouze dva jezdci, P. Bořke svou krásnou repliku Škoda 200RS neudržel na trati a lehce havaroval. S pěkně připravenou Toyotou skončil druhý L. Rosička sr. Ovšem králem a nejrychlejším veteránem celkově byl, po 32letech navrátivší se Jiljí Chmelař s Morris Cooperem. Svými průjezdy si získal diváky podél celé tratě.

H+1600 - Zde opět startovalo několik krásných vozů. V sobotu využil deštivého počasí Ondra Lorenz a se svým Audi Quatrro zvítězil před J. Šarochou na BMW 2002. V neděli třídu opanoval M. Švarc na velmi silném BMW 635CSi.

Závěrem – Přes několik těžkých, sobotních havarií, je důléžité, že všichni vyvázli bez újmy na zdraví a za 14dní se sejdeme v Telnici u Ústí n.L.



Patera Eduard

 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu Carbonia Cup v Oseku, foto: Miloš Jenčík

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose